Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Αποκλειστικό: «Χαστούκι» σε Τράπεζα μετά από προσφυγή δυο Τρικαλινών επαγγελματιών στη Δικαιοσύνη

Αποκλειστικό: «Χαστούκι» σε Τράπεζα μετά από προσφυγή δυο Τρικαλινών επαγγελματιών στη Δικαιοσύνη

Απόφαση σταθμός του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων με την οποία μεγάλη συστημική τράπεζα, η οποία είχε συνάψει σύμβαση δανείου με αλληλόχρεο λογαριασμό με δυο Τρικαλινούς ελεύθερους επαγγελματίες υποχρεώθηκε να ακυρώσει την μονομερή καταγγελία της σύμβασης.

Όπως δημοσιεύει αποκλειστικά το trikaladay η Τράπεζα καλείται επίσης να αποζημιώσει τους δυο επαγγελματίες με χρηματικό ποσό για την ηθική βλάβη που υπέστησαν και να καταβάλλει μέρος των δικαστικών εξόδων.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι δυο Τρικαλινοί επαγγελματίες καθυστέρησαν λόγω της οικονομικής κρίσης να καταβάλλουν κάποιες δόσεις.

Η Τράπεζα μονομερώς και χωρίς να λάβει υπόψιν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι επαγγελματίες προχώρησε στο κλείσιμο του λογαριασμού απαιτώντας ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό.

Οι δυο επαγγελματίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη η οποία και τους δικαίωσε.

Το Δικαστήριο στην απόφασή του υποστήριξε ότι «οι αρχές της καλής πίστης και των χρηστών ηθών επιβάλλουνε εν προκειμένω στην δανείστρια Τράπεζα την υποχρέωση να ανεχθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, την οικονομική αδυναμία των δανειοληπτών , όπως και την εύλογη καθυστέρηση στην εκπλήρωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων»

Επίσης στην απόφαση αναφέρεται ότι θεωρείται καταχρηστική η μονομερής καταγγελία της σύμβασης από την Τράπεζα και γι΄ αυτό οι ενάγοντες επαγγελματίες δικαιούνται χρηματική αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστησαν, αφού από το κλείσιμο του λογαριασμού τέθηκε σε κίνδυνο η επαγγελματική τους βιωσιμότητα.

Να σημειωθεί ότι την αγωγή των δυο Τρικαλινών επαγγελματιών στήριξε νομικά ο δικηγόρος Απόστολος Τσαντίλας, ο οποίος σε δήλωσή του στο trikaladay ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σταθμό και ένα ενθαρρυντικό γεγονός για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους.

Δες επίσης

Κικλοφόρησε το νέο βιβλίο «Μετά την Ελλη» του Τρικαλινού γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Γκίμστα

Κυκλοφόρησε ήδη και διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο «ΕΠΙΛΟΓΗ» της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ το από καιρό αναμενόμενο ...

Αφήστε μια απάντηση