Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2021
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου
Ex defence Minister Giannos Papantoniou is jailed for embezzlement, in Athens, on Oct. 24, 2018 / Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνλιου οδηγείται στις φυλακές, στις 24 Οκτωβρίου, 2018

Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Όμως,  σύμφωνα  με δικηγόρο του, λόγω αδυναμίας καταβολής της εγγύησης ο Γιάννος Παπαντωνίου εξακολουθεί να παραμένει στη φυλακή.

Ο πρώην Υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Αδίκημα που ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει.

«Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου : «Στην περίοδο του δράματος τους κοροναϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών.»

Πηγή: tanea.gr

Δες επίσης

Σωτήρης Τσιοδρας: Τι είπε στον Μητσοτάκη για σχολεία και τι αποκάλυψε για την ανθεκτικότητα του ιού

 Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδρίασαν. Ο λόγος ήταν για να αποφασίσουν για το αν ...