Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Από Νοέμβριο το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Από Νοέμβριο το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Τον Νοέμβριο αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους, καθώς εκκρεμούν από τους δήμους τα στοιχεία για την καταγραφή των αναγκών τους.

Η υλοποίηση του νέου κύκλου θα αφορά σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και θα στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Στο μεταξύ, εντός του μήνα θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για 4μηνη παράταση δύο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για την 4μηνη παράταση δύο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, τα οποία αφορούν:

* Στις 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης του προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

* Στις 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής που αφορούν στον Γ’ Κύκλο.

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες συμβάσεις λήγουν εντός του τρέχοντος μηνός για όσους ωφελούμενους λήξει η σύμβαση πριν δοθεί η παράταση θα επανατοποθετηθούν, αφού θα υπάρξει αναδρομική ισχύ.

Δες επίσης

Business βίζα: Τέλος η γραφειοκρατία για ξένους που έρχονται στην Ελλάδα για επενδύσεις

Με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θεσμοθετείται η business ...