Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021
trikaladay.gr / Ελλάδα / Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Έδιωξαν τους βουλευτές – εθελοντές γιατρούς από τα νοσοκομεία – Το κενό στη νομοθεσία

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Έδιωξαν τους βουλευτές – εθελοντές γιατρούς από τα νοσοκομεία – Το κενό στη νομοθεσία

Απίστευτο σκηνικό σε νοσοκομεία της χώρας, με βουλευτές – γιατρούς που επιστρατεύτηκαν εθελοντικά στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, να μην αναλαμβάνουν καθήκοντα στα νοσοκομεία λόγω κενού στη σχετική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη στήλη “Βηματοδότης” στο tovima.gr, οι βουλευτές που “έφαγαν πόρτα” από τα νοσοκομεία όπου πήγαν να πιάσουν δουλειά είναι ο Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κέλλας της ΝΔ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ που είναι πνευμονολόγος παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

Όμως όταν δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα άμεσα ο διοικητής του νοσοκομείο τον ενημέρωσε πως θα πρέπει πρώτα να δουν το καθεστώς που διέπει τους εθελοντές και συγκεκριμένα το κομμάτι της αστικής ευθύνης σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Ο κ. Λαμπρούλης που είναι αντιπρόεδρος της Βουλής και ο πρώτος βουλευτής που δήλωσε εθελοντής στη μάχη κατά του κορονοϊού αποχώρησε άπραγος από το Νοσοκομείο της Λάρισας.

Άπραγος και ο Κέλλας

Την ίδια τύχη είχε και ο βουλευτής της ΝΔ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος παρουσιάστηκε και στα τρία μάλιστα νοσοκομεία της Θεσσαλίας όμως έφυγε και αυτός άπραγος καθώς ενημερώθηκε πως θα πρέπει να περιμένει έως ότου ρυθμιστεί το θέμα του εθελοντισμού. Ο κ. Κέλλας όπως αναφέρει ο “Βηματοδότης” επικοινώνησε τηλεφωνικά με το υπουργείο Υγείας, από όπου πήρε τις σχετικές διαβεβαιώσεις ότι θα έρθει σύντομα τροπολογία στη Βουλή που θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα.

Μέχρι στιγμής λόγω κενού στη νομοθεσία κανένας από τους συνολικά 17 βουλευτές – γιατρούς που επιστρατεύτηκαν εθελοντικά στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, δεν έχει αναλάβει καθήκοντα. Μέχρι να κατέβει η σχετική τροπολογία κανένας από τους εθελοντές γιατρούς δεν θα μπορεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

.

Δες επίσης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 31χρονος… πυρομανής – Έβαλε φωτιά σε 15 οχήματα και δύο σκυλιά

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε το πρωί της Τρίτης στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης ένας 31χρονος, ο οποίος ...