Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Απάτη σε βάρος της ΕΒΟΛ με πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων

Απάτη σε βάρος της ΕΒΟΛ με πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων

Απάτη σε βάρος της τοπικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία χθες, η οποία έγινε μεταξύ 25 και 31 Ιουλίου και ήδη εξιχνιάστηκε, με μια σύλληψη ενός 57χρονου από την Αθήνα στα όρια του Νομού Κορίνθου, ενώ αναζητείται πιθανός συνεργός του. Και στις δύο περιπτώσεις άγνωστος έκανε παραγγελία συνολικά 2,6 τόνων φέτας αντί 17.000 € και κατέθεσε πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης στην τράπεζα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος άνδρας στις 25 Ιουλίου προσποιήθηκε εκπρόσωπο εταιρείας, επικοινώνησε με την ΕΒΟΛ και παρήγγειλε 1.300 κ. τυρί φέτα έναντι 8.500 €. Ο άνδρας έστειλε μέσω email πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων και την παραγγελία παρέλαβε ο 57χρονος με το φορτηγό ιδιοκτησίας του.
Με την ίδια μέθοδο στις 31 Ιουλίου ο ίδιος άνδρας, παρήγγειλε άλλα 1.300 κ. φέτα έναντι του ίδιου ποσού και με την ίδια μέθοδο προσπάθησε να εξαπατήσει την γαλακτοβιομηχανία.
Ο 57χρονος εμφανίστηκε χθες ξανά με φορτηγό ιδιοκτησίας του να παραλάβει την ποσότητα τυριού, το παρέλαβε, στελέχη της ΕΒΟΛ κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει και ενημέρωσαν την Ασφάλεια.
Μεγάλη επιχείρηση
Η Αστυνομία αντέδρασε άμεσα και έστησε μεγάλη επιχείρηση, αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 57χρονο που διαθέτει συμβατικό φορτηγό (όχι ψυγείο). Αφού το ύποπτο φορτηγό ακολούθησε πορεία προς Αθήνα, στη συνέχεια πήρε το δρόμο της εθνικής οδού προς Κόρινθο.
Ο 57χρονος, κάποια στιγμή στα όρια του νομού Κορίνθου, που ενδεχομένως αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί η Αστυνομία, προσπάθησε να κάνει αναστροφή και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άνδρα που προσποιήθηκε τηλεφωνικά τον εκπρόσωποι εταιρείας, ενώ αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι ο 57χρονος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

magnesianews.gr

Δες επίσης

Πρόταση γάμου σε γήπεδο της Λάρισας – Ζήτησε από την καλή του να… γράψει στη φανέλα το “ναι” (φωτό)

Μία ξεχωριστή στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (25/10) στο φιλόξενο Δαμάσι. Λίγο ...