Παρασκευή, 29 Μάιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αντιρρήσεις Σόιμπλε στο κοινωνικό «πακέτο» Τσίπρα

Αντιρρήσεις Σόιμπλε στο κοινωνικό «πακέτο» Τσίπρα

Αντιρρήσεις στο κοινωνικό «πακέτο» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός εγείρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας πως δεν έχει γίνει πρότερη διαβούλευση με τους δανειστές και συνδέει μάλιστα το ζήτημα με το χρέος, λέγοντας πως οι παροχές πρέπει να αξιολογηθούν, για να προχωρήσει ο διακανονισμός.

Επίσης, εκπρόσωπος του υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε πως το Βερολίνο έχει ζητήσει από τους Θεσμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας να αξιολογήσουν εάν οι μεταρρυθμίσεις είναι συμβατές με τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο της διάσωσης και θέλει μια απάντηση γρήγορα προκειμένου να μην καθυστερήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

«Αναμένουμε άμεση αποσαφήνιση για το θέμα αυτό προκειμένου να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle που μεταφέρει πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να θέτει και πάλι εν αμφιβόλω την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Θέλουμε να μάθουμε καταρχήν τι σημαίνουν οι πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν τις συντάξεις και τον ΦΠΑ για το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. Όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλα σημεία», αναφέρουν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σήμερα Τετάρτη πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την υλοποίηση ενός εκ των συμφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων και συγκεκριμένα η διαγραφή ορισμένων τελών. Με το μέτρο αυτό η Ελλάδα θα εξοικονομήσει την ερχόμενη χρονιά 220 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά και χωρίς να δείχνει την προφανή δυσφορία του, το ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι «για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητο να μην αποφασίζονται μέτρα μονομερώς ή να ακυρώνονται αποφάσεις».
nooz

Δες επίσης

«Οι δίδυμες κόρες μου που νίκησαν τον θάνατο με ενέπνευσαν να γίνω φωτογράφος»-ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχει πιο όμορφο νέο απ’ όταν μαθαίνεις ότι θα γίνεις για πρώτη φορά μαμά. ...

Αφήστε μια απάντηση