Σάββατο, 30 Μάιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ανθρωπόμορφα κτήνη φυλάκιζαν και εξωθούσαν στην πορνεία με τη βία γυναίκες που έρχονταν στη χώρα μας για δουλειά

Ανθρωπόμορφα κτήνη φυλάκιζαν και εξωθούσαν στην πορνεία με τη βία γυναίκες που έρχονταν στη χώρα μας για δουλειά

Ανθρωπόμορφα κτήνη φυλάκιζαν σε διαμερίσματα και εξωθούσαν στην πορνεία με τη βία γυναίκες που έρχονταν στη χώρα μας για δουλειά

Οι πρακτικές του κυκλώματος trafficking των Μολδαβών ήταν τόσο απάνθρωπες, που σε μία περίπτωση εξανάγκασαν μάλιστα μία εκ των γυναικών να προβεί, παρά τη θέλησή της, σε άμβλωση, όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν έγκυος

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας μίας 28χρονης από την Μολδαβία, αποκαλύφθηκε η δράση της οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της. Όπως εξακριβώθηκε, από τον Δεκέμβριο του 2014, εντόπιζαν τα θύματα τους στη Μολδαβία και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας, για να εργασθούν νόμιμα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, με τη χρήση ανηλεούς σωματικής βίας, βιασμών και απειλών, κατά των ιδίων και των οικογενειών τους, καθώς και με το πρόσχημα ύπαρξης χρέους προς τους ίδιους, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους και υπό την επιτήρηση τους, σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας το σύνολο των εισπράξεών τους.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των απάνθρωπων πρακτικών που ακολουθούσαν οι δράστες, προκειμένου να επιβάλουν το φόβο στα θύματα τους, ήταν ότι τους ασκούσαν έντονη σωματική βία όταν δεν επιθυμούσαν να εργασθούν στους οίκους ανοχής ή όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον έλεγχό τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση εξανάγκασαν μάλιστα μία εκ των γυναικών να προβεί, παρά τη θέλησή της, σε άμβλωση, όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν έγκυος!

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν τρία διαμερίσματα στα οποία κρατούνταν γυναίκες-θύματα σωματεμπορίας και όλες τους από την Μολδαβία. Στο σημείο, συνελήφθησαν δύο ομοεθνείς τους και ένας Αλβανός, ηλικίας 26 και 41 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους, όλοι τους Μολδαβοί, ηλικίας 28, 29 και 32 ετών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ στα θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

News247.gr

Δες επίσης

ΥΠΕΞ: Πρόκληση κατά των Χριστιανών η ανάγνωση κορανίου στην Αγιά Σοφιά

Με σκληρή γλώσσα απάντησε το υπ. Εξωτερικών στο σόου Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και την ανάγνωση ...

Αφήστε μια απάντηση