Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Θεσσαλία / «Αντάρτικο» από τους Λαρισαίους νεοδημοκράτες βουλευτές;

«Αντάρτικο» από τους Λαρισαίους νεοδημοκράτες βουλευτές;

Η μεγάλη μάχη είναι αυτή που δίνεις τώρα, μέχρι την επόμενη. Κάπως έτσι πορεύονται τα πράγματα στην κυβέρνηση που μπορεί μεν να ενέκρινε κατ” αρχήν το σχέδιο διάσωσης με διευρυμένη πλειοψηφία και μοναδικές απώλειες μόνον από το δικό της στρατόπεδο, έχει όμως μπροστά της μία ακόμη δύσκολη ψηφοφορία την Τετάρτη.

Μία ψηφοφορία στην οποία αναμένεται να επικυρωθούν μέτρα που εάν ψηφιστούν, τότε θα ανατρέψουν ραγδαία προς το χειρότερο τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών στη χώρα.

Τα μηνύματα έχουν ήδη σταλεί από τα χωριά του κάμπου όπως έχουμε ξαναγράψει. Και στέλνονται προς όλους τους αποδέκτες, δηλαδή και προς τους βουλευτές που δεν είναι στην κυβέρνηση, αλλά την στηρίζουν με την ψήφο τους.

Το ερώτημα πλέον είναι τι θα πράξουν οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές; Τα μηνύματα που εκπέμπονται από το περιβάλλον τους μόνον αισιόδοξα δεν είναι. «Πρώτη φορά βλέπω τον Χρήστο τόσο προβληματισμένο για το τι θα κάνει» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα ανθρώπου που έχει το προνόμιο να συνομιλεί συχνά με τον Χρήστο Κέλλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως – ίσως και σκληρότερη γραμμή – φέρεται να κινείται και ο Μάξιμος. Το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν του εξάλλου, δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Τα είχε βροντήξει από τομεάρχης αγροτικού επί Καραμανλή, παραιτήθηκε από υπουργός επί Σαμαρά. Θα κάνει πίσω τώρα ως αντιπολίτευση;

Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα. Τότε όλοι οι βουλευτές θα έχουν στα χέρια τους το ακριβές κείμενο που θα κληθούν να ψηφίσουν (το οποίο δεν επιδέχεται αλλαγών καθώς η αγγλική του μετάφραση θα ψηφίζεται παράλληλα και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κοινοβούλια).

Οι οιωνοί πάντως μόνον καλοί δεν είναι…

Ιανός

onlarissa.gr

Δες επίσης

Σοκ στον Βόλο από τον θάνατο γνωστού λογιστή – Πέθανε 20 μέρες μετά τη γυναίκα του

Δεν πρόλαβαν να περάσουν καλά καλά είκοσι μέρες από το άδικο χαμό της συζύγου του ...

Αφήστε μια απάντηση