Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ανοίγουν όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα. Ποιες συναλλαγές θα γίνονται

Ανοίγουν όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα. Ποιες συναλλαγές θα γίνονται

Ανοίγουν τη Δευτέρα όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών με διευρυμένο κύκλο εργασιών, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν όλες τις συναλλαγές στα γκισέ εκτός από αναλήψεις μετρητών με εξαίρεση τους συνταξιούχους, που θα μπορούν να λαμβάνουν 60 ευρώ την ημέρα ή σωρευτικά 300 ευρώ ανά πενθήμερο.

Όπως εξήγησε ο κ. Μάρδας, από τα ΑΤΜ θα μπορούν οι πολίτες να πάρουν 60 ευρώ ανά ημέρα – όπως γίνεται και σήμερα – ενώ σε περίπτωση που το επιθυμούν θα μπορούν να παίρνουν 420 ευρώ ανά εβδομάδα αλλά την έβδομη ημέρα από την τελευταία τους ανάληψη.

Ωστόσο εάν δεν το πράξουν δεν θα μπορούν την επόμενη εβδομάδα να βγάλουν από τα μηχανήματα των τραπεζών περισσότερα από 420 ευρώ, αλλά και πάλι θα πρέπει να μετρήσουν άλλες επτά ημέρες για να κάνουν ανάλογη εκταμίευση.

Σήμερα η ΠΝΠ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, οι οποίες λειτουργούσαν από τις 29 Ιουνίου υπό το καθεστώς της «τραπεζικής αργίας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το ημερήσιο όριο των αναλήψεων διατηρείται στα 60 ευρώ, με το προνόμιο όμως της αθροιστικής ανάληψης ανά εβδομάδα.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις και τους σπουδαστές στο εξωτερικό, οι οποίοι αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από την Ελλάδα 5.000 ευρώ το τρίμηνο.

Οι επιταγές θα επιτρέπεται να κατατεθούν και για όσες έχουν λήξει στο διάστημα της τραπεζικής αργίας αποφασίστηκε η Δευτέρα να είναι η πρώτη ημέρα λήξης για το 8ήμερο τακτοποίησης. Επίσης θα επιτρέπεται η προσβασιμότητα στις θυρίδες.

Πηγή:thetoc.gr

Δες επίσης

Πώς γίνονται οι υπέρογκες χρεώσεις στα κινητά από πενταψήφιους αριθμούς – Τι αλλάζει

Μόνο με δωρεάν γραπτό μήνυμα η συγκατάθεση του χρήστη, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας ...

Αφήστε μια απάντηση