Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Ανοιχτή επιστολή του π. Αθανάσιου Τύμπα προς Τρικαλινό γιατρό

Ανοιχτή επιστολή του π. Αθανάσιου Τύμπα προς Τρικαλινό γιατρό

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΙΜΤΣΑ
Αγαπητέ Χρήστο, με την επιστολή σου προς το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρό κ. Μιχελογιαννάκη ξεπέρασες τα όρια του σεβασμού.
1ον: Προς τον εαυτό σου, διότι αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα είναι η πίστη προς τον αληθινό Θεό, γι’ αυτό οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν στήσει βωμό στον Άγνωστο Θεό που θα έσωζε το ανθρώπινο γένος από το θάνατο.
2ον: Ξεπέρασες τα όρια του σεβασμού προς τους εκατοντάδες συνανθρώπους σου, που κοινωνούν κάθε Κυριακή τη Θεία Μετάληψη παίρνοντας, όχι μόνο ελπίδα, αλλά και λύση σε πολλά από τα σωματικά και ψυχικά τους προβλήματα. Δυστυχώς δε γνωρίζεις, ότι η Θεία Μετάληψη είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Κανείς βέβαια από αυτούς δεν έθιξε εσένα που κάθε Κυριακή πρωί βγάζεις βόλτα τον όμορφο σκύλο σου και αναζωογονείσαι ψυχικά.
3ον: Δε σέβεσαι ως άνθρωπος της λογοτεχνίας την τέχνη σου, διότι σε κανένα σοβαρό λογοτεχνικό κείμενο δεν είδα να αναφέρονται μαζί, στην ίδια παράγραφο, σύμβολα μιας θρησκείας και λέξεις του πεζοδρομίου.
4ον: Δε σέβεσαι την ιατρική επιστήμη της οποίας τα πορίσματα, σε δεκάδες συνέδρια σ’ όλο τον κόσμο, αναφέρονται στη θετική προσφορά της πίστεως και της προσευχής στον αγώνα κατά των ασθενειών. Πρώην αγνωστικιστές και άθεοι, όπως ο Francis Kollins, σήμερα μιλούν για το ανθρώπινο γονιδίωμα ως το σχέδιο και τη γλώσσα του Θεού.
Δε σέβεσαι ούτε τη γνώμη του νυν υπουργού Υγείας για τα ιερά λείψανα, ούτε του ιατρού κ. Μιχελογιαννάκη οι οποίοι πιστεύουν ότι: όταν ο Θεός θέλει νικάται η τάξη της φύσεως και γίνονται θαύματα. Ούτε η Θεολογία πρέπει να μπαίνει στα χωράφια της επιστήμης ούτε η επιστήμη στα χωράφια της πίστεως. Ας γνωρίζουμε ότι πρώτα η Eκκλησία λειτούργησε νοσοκομεία και μετά η πολιτεία. Τα περισσότερα νοσοκομεία στην Αθήνα χτίστηκαν σε χώρους που ανήκαν στην Εκκλησία. Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία του κόσμου έχουν μέσα τους ναούς που συμπαραστέκονται στους ασθενείς και στο ιατρικό προσωπικό.
5ον: Δε σέβεσαι, αν είσαι Oρθόδοξος Xριστιανός, τους χιλιάδες ιερείς μέσα στους αιώνες που διακόνησαν λεπρούς, φυματικούς, καρκινοπαθείς, φορείς του AIDS, κοινώνησαν από το ίδιο Άγιο Ποτήριο και ποτέ δεν κόλλησαν καμιά μεταδοτική ασθένεια όπως και εκατομμύρια πιστών.
Αγαπητέ Χρήστο, οι άνθρωποι που πιστεύουν έχουν ελπίδα και υγιή αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ούτε αυτοί έχουν δικαίωμα να κρίνουν τους άθεους αλλά και οι άθεοι οφείλουν να σέβονται την πίστη τους. Ο Αγιασμός που δεν αλλοιώνεται στους αιώνες, το Άγιο Φως που τρέχει και ανάβει μόνο του τα καντήλια, ενώ τα πρώτα τρία-τέσσερα λεπτά από την έξοδό του δεν καίει τα γένια και τα ρούχα των ανθρώπων και τα Άγια Λείψανα που θαυματουργούν καθημερινά, είναι το καμάρι των Ορθοδόξων, η χαρά και η ελπίδα μας. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα σβήσει διότι έχει βοηθό της τον αληθινό Θεό.
Ο άνθρωπος έχει αθάνατη Ψυχή και η τροφή της Ψυχής είναι τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και ειδικά η Θεία Μετάληψη, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να το γευθεί αυτό το Θαύμα είτε όχι. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να ειρωνεύεται κανέναν για τα πιστεύω του.

Ο φίλο σου π. Αθανάσιος Τύμπας.

Δες επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Νατάσα Παπαστάθη: Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια καλλιτεχνικής και μουσικής ανόδου στην πόλη μας

Οι Τρικαλινοί αγαπούν την μουσική κάτι που αποδεικνύεται τόσο από τη γέννηση πολλών μεγάλων συνθετών ...

2 Σχόλια

  1. Γιάννης Μπαντέκας

    Άλλο ένα θρασύτατο παραλήρημα των τοποτηρητών της θεοκρατίας που έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται μόνο στο αμαθες και προσκυνημένο ποίμνιο τους… Τι να απαντήσει κανείς στη δεισιδαιμονία…

Αφήστε μια απάντηση