Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018
trikaladay.gr / Κόσμος / Αλβανοί τζιχαντιστές! – “Σημαίες του ISIS στα Αλβανικά χωριά”

Αλβανοί τζιχαντιστές! – “Σημαίες του ISIS στα Αλβανικά χωριά”

Με τον τίτλο οι σημαίες του ISIS κυματίζουν στα χωριά της Αλβανίας η ιταλική εφημερίδα La Repubblica κάνει λόγο για κίνδυνο εισβολής ακραίων στοιχείων μέσω… Αδριατικής στην Ιταλία.

Δεν μιλάμε για τους εξαθλιωμένους, λέει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από ακραία στοιχεία στην περιοχή της Αλβανίας και ειδικά από τα χωριά στα σύνορα με το Κόσοβο.
Ως γνωστό έχει εντοπιστεί “ροή” μαχητών από το Κόσοβο προς τη Συρία για την ενίσχυση του στρατού του Ισλαμικού Κράτους, όμως, όπως επισημαίνεται η ροή αυτή έχει σταματήσει μετά τις ήττες και τις εδαφικές απώλειες του ISIS και οι μυστικές υπηρεσίες τόσο της Ιταλίας όσο όμως και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεθεί σε συναγερμό καθώς είναι σαφής η προσπάθεια του ISIS να μεταφέρει με τρομοκρατικές ενέργειες τον πόλεμο στη Δύση.
Έτσι όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica οι υπηρεσίες ενημερώνουν για ριζοσπαστικοποίηση σε ορισμένα χωριά, και ιδίως εκείνα στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, που από καιρό κυματίζει η μαύρη σημαία. Και είναι όλο και περισσότερες περιπτώσεις της ριζοσπαστικοποίησης. «Γίνεται μια πυριτιδαποθήκη», λένε πηγές της εφημερίδας που συμπληρώνουν πως «με αυτή την έννοια η Ιταλία γίνεται μια εκτεθειμένη χώρα” και ειδικότερα, όπως επισημαίνεται η περιοχή της Απουλίας που είναι και το ύψος της Αλβανίας.
Μάλιστα επισημαίνεται ότι ήδη στην περιοχή αυτή της Ιταλίας υπάρχει έντονη δράση της Αλβανικής μαφίας, γεγονός που πιθανώς βοηθήσει στην λαθραία είσοδο επικίνδυνων ατόμων.
Οι υπηρεσίες της Αλβανίας μάλιστα χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνους 10 ιμάμηδες. Ο ένας εξ αυτών, ο Αλμιρ Ντάτσι, λέγεται μάλιστα ότι σκοτώθηκε στη Συρία και θεωρείται ότι είναι υπεύθυνος στρατολόγησης πολλών νεαρών Αλβανών στις τάξεις του ISIS.
Όπως αναφέρει μάλιστα η ιταλική εφημερίδα τα παιδιά από τις περιοχές Leshnica, Zagorcan και Rremeni κάνουν τώρα την Ευρώπη να τρέμει.
Απ’ τις ίδιες περιοχές προέρχονται τόσο άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία πολεμώντας στο πλευρό του ISIS όσο όμως και εξέχοντα μέλη της Αλβανικής μαφίας… Αυτή τη σύνδεση τη φοβούνται οι ιταλικές αρχές που πλέον βρίσκονται σε συναγερμό.

newsit

Δες επίσης

Θέσεις ορθίων στα αεροπλάνα: Οι φθηνές πτήσεις θα έχουν τελικά «κόστος» για τους επιβάτες

Η ιδέα των φθηνών επιβατικών πτήσεων γίνεται όλο και πιο ελκυστική για το επιβατικό κοινό, ...

Αφήστε μια απάντηση