Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Lifestyle / Αλ. Βέλιος: «Θα πάω εγώ να βρω τον θάνατο»

Αλ. Βέλιος: «Θα πάω εγώ να βρω τον θάνατο»

Πριν από λίγους μήνες ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Αλέξανδρος Βέλιος, είχε μιλήσει με συγκινητικά λόγια σε τηλεοπτική του συνέντευξη για τη μάχη του με τον καρκίνο και είχε αποκαλύψει πως του απομένουν 3 με 4 μήνες ζωής.

Μάλιστα δημοσιοποίησε την επιθυμία του να προχωρήσει σε ευθανασία στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Ωστόσο, τώρα, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Freddo ανακοίνωσε πως δεν θα μεταβεί στο εξωτερικό, αλλά πως το τέλος του θα έρθει στο σπίτι του στην Ελλάδα και πως μετράει αντίστροφα τις μέρες θέλοντας «να πάει να βρει ο ίδιος τον θάνατο».

«Για μένα από την 1η Σεπτεμβρίου ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα. Δεν θα φτάσει τέλος του Σεπτέμβρη για να «φύγω», αλλά αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα» εκμυστηρεύεται στην εφημερίδα προετοιμάζοντας για το δυσάρεστο γεγονός.

Μήπως υπάρχουν τελικά κ. Βέλιο κάποια σημάδια ευχάριστα στην υγεία σας; «Όχι. Αντιθέτως Υπάρχει σταδιακή επιδείνωση και σημάδια παρατεταμένης κόπωσης. Μίλησα και με τους θεράποντες γιατρούς μου: δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης της ζωής μου».

Έχετε ορίσει την ημερομηνία ευθανασίας σας στο εξωτερικό; «Τελικά, δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό, για διάφορους προσωπικούς λόγους. Νομίζω όμως ότι θα επιτύχω να φύγω με τους δικούς μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας.»

Ποιοι είναι αυτοί οι όροι; «Να μην γίνω κουρέλι, να μην πέσω σε κώμα, να μη φτάσω στο σημείο αδυναμίας επικοινωνίας, γραψίματος».

Θα φτάσετε όμως στο σημείο της ευθανασίας ή θα αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει με την ελπίδα ανάρρωσης; «Καταρχήν, η ευθανασία δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό. Δεν σκοπεύω ωστόσο να αφεθώ και να έρθει να με βρει ο θάνατος. Σκοπεύω να πάω να τον βρω εγώ. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι εδώ «στην Ελλάδα» είμαστε σε ένα ολισθηρό πεδίο, σε μια χώρα όπου όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται. Πλέον εγώ δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να εκπληρώσω κάποια όνειρά μου και αυτό είναι το μόνο που με στενοχωρεί.

Άρα θα το πράξετε μόνος σας; «Εφόσον είναι ανώδυνοι και αξιοπρεπείς, υπάρχουν πάντα τρόποι ευθανασίας.
nooz.gr

Δες επίσης

Αλίκη Βουγιουκλάκη: 2 πασίγνωστες σκηνές που δεν παίζει η ίδια αλλά η σωσίας της και δεν είχαμε προσέξει

Σωσίας Βουγιουκλάκη: Μπορεί το 2020 οι κασκαντέρ να σηκώνουν το βάρος των δύσκολων σκηνών. Ωστόσο, ...

Αφήστε μια απάντηση