Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Αγιορείτικη συνταγή για λαχταριστό σταφιδόψωμο!

Αγιορείτικη συνταγή για λαχταριστό σταφιδόψωμο!

Αυτό το αγιορείτικο σταφιδόψωμο είναι ένα υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ, ιδανικό για πρωινό, αλλά και για όλες τις ώρες!

Οι αγιορείτες πατέρες, άλλωστε, φημίζονται για το γεγονός ότι καταφέρνουν χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά, να δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Για το Σταφιδόψωμο χρειαζόμαστε: 3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο, 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 2 ποτήρια νερού λάδι, 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού, 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, Ξύσμα λεμονιού, ½ κιλό ξανθές σταφίδες, 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ, 1 φακελάκι βανίλια, Αλεύρι.

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε  το πορτοκαλόζουμο όπου έχουμε διαλύσει στη σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες. Ψήνουμε το σταφιδόψωμο σε μέτριο φούρνο.

dogma

Δες επίσης

Πώς μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο τα φρούτα χωρίς να πιάσουν μούχλα

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο. Επομένως ο ρυθμός ...