Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αυτός είναι ο γιος επιχειρηματία που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Αυτός είναι ο γιος επιχειρηματία που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 22χρονου γιου γνωστού επιχειρηματία ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι εκβίαζε 14χρονη, το πρόσωπο της οποίας είχε κολλήσει σε γυμνό σώμα γυναίκας και το είχε επεξεργαστεί ψηφιακά

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία τη φωτογραφία 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι εκβίαζε 14χρονη, το πρόσωπο της οποίας είχε κολλήσει σε γυμνό σώμα γυναίκας και το είχε επεξεργαστεί ψηφιακά.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Δ. Ματεμτζή, από το Βόλο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 22χρονος γιος του γνωστού επιχειρηματία αλυσίδας αθλητικών ενδυμάτων, έχει προφυλακιστεί. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 14χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης στο Facebook, αφού προσάρμοσε ύστερα από ψηφιακή επεξεργασία/μοντάζ, σε ένα γυναικείο γυμνό σώμα, φωτογραφία του προσώπου της, στη συνέχεια της απέστειλε την επεξεργασμένη φωτογραφία και την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεο της ίδιας με γυμνό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αφού ο δράστης έλαβε το βίντεο, με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την εξανάγκασε να του αποστείλει και άλλα βίντεο της ίδιας.

Μετά από έρευνα της Δίωξης, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη και συνελήφθη. Από τις Αρχές ερευνώνται τυχόν παρόμοιες ενέργειες του συλληφθέντα και σε βάρος τυχόν άλλων θυμάτων. Ερωτηματικά προκαλεί πάντως η μη δημοσιοποίηση και της φωτογραφίας του συλληφθέντα, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις η Εισαγγελία …δεν φείδεται σχετικών διατάξεων…

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την ως άνω παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου ημεδαπού μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

news247

Δες επίσης

«Άδειασμα» Χαρδαλιά στον Κουμουτσάκο για τη Θεία Κοινωνία – ΒΙΝΤΕΟ

«Άδειασε» τον Γιώργο Κουμουτσάκο ο Νίκος Χαρδαλιάς, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης να ...

Αφήστε μια απάντηση