Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Νεκρός βρέθηκε γύρω τις δυο μετά το μεσημέρι, στο σπίτι του στο Διόνυσο ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών Jetoil.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κοντά στον επιχειρηματία βρέθηκε ένα πιστόλι που κατείχε νόμιμα.

Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Mamidoil Jetoil είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, επικαλούμενη πρόβλημα ρευστότητας, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016.

Οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατ. ευρώ.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951. Παρακολούθησε δια αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη Jetoil. Ήταν πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Αφών Μαμιδάκη.

MAMIDOIL – JETOIL A.E.

Tο 1969 τα αδέλφια Κυριάκος, Γιώργος και Νίκος Μαμιδάκης ιδρύουν μια οικογενειακή επιχείρηση, την Mamidoil ενώ τo 1970 ιδρύεται η Jetoil ΑΕ. Τέσσερα χρόνια μετά πραγματοποιείται η συγχώνευση και δημιουργία της Mamidoil Jetoil ΑΕ.

Το 1980 η οικογένεια προχωρά στην ίδρυση μιας ειδικού τύπου Ελληνικής Ναυτιλιακής Εταιρίας, της JET TANK A.E. και το 1983 ολοκληρώνει τις εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι, στις οποίες επέκτεινε και εκσυγχρόνισε το 2003.

Η εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρίας αρχίζει το 2001 όταν γίνεται και η έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων της MAMIDOIL ALBANIAN, στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Σειρά έχει το Κόσοβο, όπου το 2007 προχωρά στην εξαγορά του 50% των εγκαταστάσεων της Standardplin στο Κόσοβο. Παράλληλα ιδρύεται η Mamidoil με έδρα την Πρίστινα. Το 2008 λειτουργεί και η Jetoil Bulgaria με έδρα τη Σόφια.

Η MAMIDOIL – JETOIL A.E. εμπορεύεται υγρά καύσιμα και λιπαντικά, μέσω ενός δικτύου ελεγχόμενων και συνεργαζόμενων πρατηρίων υγρών καυσίμων τα οποία φέρουν το σήμα της εταιρείας.

Το δίκτυο διαθέτει περίπου 600 πρατήρια υγρών καυσίμων και καλύπτει σχεδόν το σύνολο του ελλαδικού χώρου, ηπειρωτικού και νησιωτικού.

Η εταιρεία παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλο αριθμό ΑΠ (Ανεξάρτητων Πρατηρίων) σε όλη την Ελλάδα.

Δίκτυο 600 πρατηρίων στην Ελλάδα με σήμα JETOIL
Συνεργασία με Α.Π. πρατήρια
Αποθήκευση καυσίμων
Αποθήκευση & διαχείριση καυσίμων για λογαριασμό Τρίτων
Διακίνηση καυσίμων με Ι.Χ. βυτιοφόρα οχήματα & ειδικά εφοδιαστικά πλοία
Καύσιμα Ναυτιλίας
Εμπορία Λιπαντικών
Εξαγωγές
Θυγατρικές εταιρείες αποθήκευσης & εμπορίας καυσίμων στα Βαλκάνια
Αεροπορικά Καύσιμα
nooz.gr

Δες επίσης

«Δεν υπάρχει ιός μόνο πάρτι, μαγκιά και αλκοόλ» – Το απόλυτο χάος σε πάρτι στην Αχαΐα

Ο συνωστισμός προκλήθηκε εξαιτίας της παρουσίας γνωστού ράπερ, ο οποίος τραγούδησε μέσα στο πλήθος προκαλώντας ...

Αφήστε μια απάντηση