Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αυτή είναι η Αθίγγανη που θώπευε ηλικιωμένους για να τους κλέψει το πορτοφόλι

Αυτή είναι η Αθίγγανη που θώπευε ηλικιωμένους για να τους κλέψει το πορτοφόλι

Η 39χρονη εντόπιζε ηλικιωμένους άνδρες στον δρόμο, τους προσέγγιζε και αποσπώντας τους την προσοχή, θωπεύοντας τους και …χαϊδεύοντας τους στα γεννητικά τους όργανα, τους αφαιρούσε από τις τσέπες το πορτοφόλι. Στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, στο οποίο την ανέμενε ο 40χρονος σύντροφός της και τρέπονταν σε φυγή

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ζευγαριού των Ρομά, της 39χρονης γυναίκας και του 40χρονου άνδρα, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 22 Μαΐου 2015 στην Κηφισιά για κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ανδρών σε περιοχές των Βορείων προαστίων.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 39χρονη εντόπιζε ηλικιωμένους άνδρες στον δρόμο, τους προσέγγιζε και αποσπώντας τους την προσοχή, θωπεύοντας τους και …χαϊδεύοντας τους στα γεννητικά τους όργανα, τους αφαιρούσε από τις τσέπες το πορτοφόλι. Στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, στο οποίο την ανέμενε ο 40χρονος σύντροφός της και τρέπονταν σε φυγή. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι, μετά από κάθε κλοπή και προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, άλλαζαν τα ρούχα τους.

Κατά το τελευταίο δίμηνο, εξακριβώθηκε ότι έχουν διαπράξει, με τον ίδιο τρόπο δράσης, τέσσερις κλοπές από ηλικιωμένους άνδρες, σε περιοχές των βορείων προαστίων και συγκεκριμένα σε βάρος ενός 88χρονου, ενός 81χρονου, ενός 75χρονου και ενός 63χρονου.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση, ενώ επιπλέον εξακριβώθηκε ότι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα, στην περιοχή της Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

Α) Γεωργόπουλο Πέτρο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα.

Β) Καραχάλιου Παναγιώτα του Διονυσίου και της Ευσταθίας, που γεννήθηκε το 1976 στη Μεσσηνία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 27-7-2015, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και την ανεύρεση πιθανών ετέρων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6234457 του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δες επίσης

Αρκίτσα: Οι συνομιλίες που “έκαψαν” τη μαύρη χήρα και τον εραστή της!

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, αποκαλύπτεται ο ιστός που εξύφαινε η μαύρη χήρα της Αρκίτσας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση