Σάββατο, 30 Μάιος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Αυτές είναι οι καλύτερα αμειβόμενες εργασίες στην Ελλάδα

Αυτές είναι οι καλύτερα αμειβόμενες εργασίες στην Ελλάδα

Τη λίστα με τις καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας παρουσίασε το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) και ο Τομέας Ηγεσίας (ΤΗΓΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Η λίστα συντάχθηκε σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Kienbaum.

Βάσει της σχετικής μελέτης, οι πέντε καλύτερα αμειβόμενες θέσεις στην ελληνική αγορά είναι αυτή του προέδρου Εκτελεστικής Επιτροπής/CEO, του επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας, του επικεφαλής Επιχειρηματικής Στρατηγικής Μονάδας, του επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού και του Διευθυντή Εργοστασίου.

Στον αντίποδα, οι χειρότερα αμειβόμενες θέσεις είναι του υπαλλήλου Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, του Τεχνικού Παραγωγής, του Υπαλλήλου Ελέγχου Ποιότητας, του/της Ρεσεψιονίστ και του Ειδικού Τεχνικής Υποστήριξης.

Στην ίδια μελέτη απαριθμούνται οι καλύτερα αμειβόμενοι κλάδοι, οι οποίοι είναι των ορυχείων και μεταλλίων με αμοιβές συνολικά 56% πάνω από τον μέσο όρο, του εμπορίου με 12% πάνω από τον μέσο όρο, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών με 9% πάνω από τον μέσο όρο, ενώ ο κλάδος του τουρισμού αμείβει με 58% λιγότερο από τον μέσο όρο.

Αποκλίσεις από τον μέσο όρο των αποδοχών έχουμε και ανά περιοχή, με την Αττική να αμείβει με αποδοχές 9% πάνω από τον μέσο όρο, ενώ στη Θεσσαλία παρουσιάζονται συνολικές αποδοχές 31% κάτω από τον μέσο όρο.

Η δρ Julia Zmitko, επικεφαλής διαχείρισης δεδομένων της Kienbaum, στην παρουσίασή της, μέσω Skype, ανέφερε ότι η πρόβλεψη για τους μισθούς το 2016 κινείται σε αύξηση της τάξεως του 1,4% για την Ελλάδα που έχει τον χαμηλότερο ρυθμό αυξήσεων στην Ευρωζώνη.

parapolitika.gr

Δες επίσης

1000 ευρώ επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού ποδήλατου

Επιδότηση έως και 1.000 ευρώ αναμένεται να δώσει μετά το lockdown το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ...

Αφήστε μια απάντηση