Σάββατο, 30 Μάιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Αυστρία: Επαναφέρει το κάπνισμα σε μπαρ και εστιατόρια

Αυστρία: Επαναφέρει το κάπνισμα σε μπαρ και εστιατόρια

Το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας στην Αυστρία ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ και εστιατόρια δεν θα ισχύσει.

Ο αρχηγός του κόμματος Χάινζ Κρίστιαν Στρας δήλωσε ότι η απόσυρση του συγκεκριμένου νόμου συμφωνήθηκε κατά τις συζητήσεις με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Είμαι περήφανος για αυτή την εξαιρετική λύση που είναι προς το συμφέρον των μη καπνιστών, των καπνιστών και των ιδιοκτητών εστιατορίών, δήλωσε ο Στρας.

«Η ελευθερία στην επιλογή συνεχίζει να ζει. Η ύπαρξη εστιατορίων, ειδικά των μικρών, έχει εξασφαλιστεί. Χιλιάδες δουλειές που απειλήθηκαν, σώθηκαν», δήλωσε ο καπνιστής Στρας.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στην Αυστρία οι πελάτες μπορούν να καπνίσουν στα εστιατόρια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες συνήθως παρακάμπτονται.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε από το 2005 περάσει έναν νόμο με στόχο την ολοκληρωτική απαγόρευση του καπνίσματος από μπαρ και εστιατόρια, η οποία επρόκειτο να αρχίσει να εφαρμόζεται τον ερχόμενο Μαΐο. Η νέα κυβέρνηση που επιθυμούν να σχηματίσουν ο Στρας με τον μη καπνιστή Σεμπάστιαν Κουρτς πριν τα χριστούγεννα, θα προχωρήσει σε αλλαγές του συγκεκριμένου νόμου.

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων σε καπνιστήρια εστιατορίων και μπαρ, το κάπνισμα θα είναι παράνομο στα αυτοκίνητα αν επιβαίνουν ανήλικοι και η ελάχιστη ηλικία για το νόμιμο κάπνισμα, θα αυξηθεί από τα 16 στα 18 έτη.

news247/Πηγή:The Guardian

Δες επίσης

Πόσταραν βίντεο με τον αυτιστικό υιοθετημένο γιο τους, έβγαζαν λεφτά και έστειλαν το παιδί σε άλλη οικογένεια

Από το 2017, το ζευγάρι έκλεινε συμφωνίες για χορηγίες και αποκόμιζε έσοδα από τα βίντεο. ...