Τρίτη, 7 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Αεροπορική εταιρεία ανάγκασε επιβάτιδα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης

Αεροπορική εταιρεία ανάγκασε επιβάτιδα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης

 Αεροπορική εταιρεία: Ανάγκασε γυναίκα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο

Μια αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, καθώς υποχρέωσε επιβάτιδα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης πριν ανέβει στο αεροσκάφος. Το περιστατικό συνέβη στο νησί Σαϊπάν στον Ειρηνικό Ωκεανό και επρόκειτο για πτήση της Hong Kong Express, μιας εταιρείας χαμηλού κόστους. Όλα ξεκίνησαν όταν μία Γιαπωνέζα 25 ετών αναγκάστηκε να περάσει από αξιολόγηση «καταλληλότητας για πτήση» – το οποίο περιελάμβανε τεστ εγκυμοσύνης – την ώρα που έκανε τσεκ-ιν στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η ίδια αναφέρει στη Wall Street Journal: «Ήταν πολύ ταπεινωτικό και εξοργιστικό» και σημείωσε πως η αεροπορική εταιρεία της εξήγησε πως η διαδικασία ήταν απαραίτητη για όσες γυναίκες «είχαν μέγεθος σώματος ή σχήμα όμοιο με εγκύου». Οι υπάλληλοι της εταιρείας την συνόδευσαν στις τουαλέτες και της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο μόνο όταν το αποτέλεσμα βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με το CNN, η Σαϊπάν ανήκει στις Νήσους Βόρειες Μαριάνες της αμερικανικής κοινοπολιτείας και έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τον «τουρισμό τοκετού» – την πρακτική των αλλοδαπών που θέλουν να γεννήσουν σε αμερικανικό έδαφος για να διασφαλίσουν ότι τα μωρά τους θα γίνουν Αμερικανοί πολίτες. Μάλιστα, τουρίστες έφεραν στον κόσμο 582 μωρά σε αυτά τα νησιά, ενώ μόλις 492 γεννήθηκαν από μόνιμους κατοίκους.

Το γεγονός αυτό ώθησε τις αρχές του Σαϊπάν να αναλάβουν δράση, όπως η άσκηση πιέσεων στις αεροπορικές εταιρείες για τον αυστηρό έλεγχο των επιβατών. Τον Ιούλιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κοινοπολιτείας πέρασε ψήφισμα, που επιδιώκει να περιορίσει αυτό το φαινόμενο στα νησιά.

Δες επίσης

Οδηγός λεωφορείου πέθανε δύο εβδομάδες αφότου μια επιβάτιδα έβηχε προκλητικά χωρίς να καλύπτεται

 Είχε ανεβάσει τραγικό βίντεο στα social media Όταν όλοι οι ειδικοί, σε όλο τον κόσμο, ...