Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Ador: Η πόλη όπου η ‘σιέστα’ επιβάλλεται δια νόμου

Ador: Η πόλη όπου η ‘σιέστα’ επιβάλλεται δια νόμου

Η δήμαρχος μιας ισπανικής πόλης αποφάσισε να διατηρήσει τη διάσημη μεσημεριανή σιέστα δια νόμου

Στην πόλη Ador κοντά στη Βαλένθια μπορείς να κάνεις ότι θέλεις όλες τις ώρες της ημέρας, με εξαίρεση από τις 14:00 έως τις 17:00, όπου δια νόμου θα πρέπει να κοιμηθείς. Η δήμαρχος της πόλης Joan Faus Vitoria αποφάσισε, σε συνεννόηση με τους κατοίκους, να διατηρούνται κατά γράμμα οι ώρες κοινής ησυχίας, προκειμένου οι πολίτες να κάνουν ανασύνταξη δυνάμεων.

Παρόλο που η Ισπανία είναι γνωστή για τη μεσημεριανή σιέστα, είναι η πρώτη φορά που αυτή επιβάλλεται δια νόμου, γεγονός που προκαλεί έκπληξη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του συγκεκριμένου «νόμου» οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι, ενώ έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να μην προχωρούν σε άσκοπες μετακινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θόρυβο.

Η δήμαρχος αναφέρει ότι αποφάσισε να νομοθετήσει για τη μεσημεριανή σιέστα, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους εργάτες και εργαζόμενους να ξεκουράζονται, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Παρά τη επισημότητα του νόμου δεν υπάρχει κάποια τιμωρία για τη μην διατήρησή του, αν και η δήμαρχος επιμένει ότι θα ήταν καλό να ακολουθείται.

news247.gr/Πηγή: Metro

Δες επίσης

Ευθεία πρόκληση από την Τουρκία: Ο Ερντογάν και επίσημα μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί!

Ευθεία πρόκληση από τον Ερντογάν καθώς σύμφωνα με απόφαση του τουρκικού ΣτΕ του δίνεται η ...

Αφήστε μια απάντηση