Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θεόδωρος Χήρας: Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του Δήμου Πύλης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θεόδωρος Χήρας: Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του Δήμου Πύλης

Η αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε αλλά και η διάθεση προσφοράς ήταν τα βασικά κριτήρια για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Πύλης για τον γνωστό γιατρό Θεόδωρο Χήρα.
Ο κ. Χήρας στη σημερινή του συνέντευξη στην «Νέα Σελίδα» αναφέρεται στις προτεραιότητες για το Δήμο Πύλης αλλά και στο δικό του όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής.
Όπως τονίζει « Όταν έλαβα την απόφαση να διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Πύλης, συζήτησα πρωτίστως με τους συνδημότες μου για τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν όλους, ασχέτως κομματικών αποχρώσεων».
Σε ότι αφορά την κατάρτιση του συνδυασμού του αναφέρει ότι σύντομα θα ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα υποψήφιων συμβούλων, οι οποίοι προέρχονται, όπως επισημαίνει, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Ο κ. Χήρας χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή κουρασμένη καθώς και πως αναλώνεται σε παλαιοκομματικές πρακτικές εσωστρέφειας και αυτοπροβολής.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην ανάγκη της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, κυρίως του ορεινού όγκου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον Δήμο Πύλης;

Είμαστε πολιτικά όντα, όπως είπε ο Αριστοτέλης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αδιαφορούμε για το κοινό μας μέλλον, πόσω μάλλον για τον τόπο μας που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και θέλουμε να τον παραδώσουμε ζωντανό στις επόμενες γενιές. Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν ξεκινάει τώρα. Συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Καποδιστριακού Δήμου Γόμφων το 2006 και εκλέχθηκα πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξή μου.

Ποια κατά την άποψή σας είναι τα θέματα προτεραιότητας που πρέπει να ασχοληθεί η νέα δημοτική αρχή;

Κατά την άποψή μας, η βασική προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η ανοικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο δημότη και τη Δημοτική Αρχή. Όταν λέμε ανοικοδόμηση της σχέσης εμπιστοσύνης, εννοούμε:
• Εξάλειψη της κακοδιαχείρισης
• Διαφάνεια στην κατανομή των οικονομικών πόρων
• Αξιοκρατία στην επιλογή ανθρώπινου δυναμικού.
Επίσης, η αναβάθμιση του ρόλου της πόλης της Πύλης και η ουσιαστική ανάδειξή της ως σημείο αναφοράς του Δήμου. Η αναβάθμιση θα γίνει με μια σειρά παρεμβάσεων όπως η ανάπλαση και η αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής του Πορταϊκού σε σύνδεση με τα διαφορετικά γεφύρια και το φράγμα.

Κατεβαίνετε ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος ή θα επιζητήσετε στηρίξεις κομμάτων;

Αυτό που επιζητώ είναι η στήριξη των δημοτών ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Όταν έλαβα την απόφαση να διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Πύλης, συζήτησα πρωτίστως με τους συνδημότες μου για τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν όλους, ασχέτως κομματικών αποχρώσεων. Αν, κατά την πορεία προς τις εκλογές, οι θέσεις μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκλίνουν με τις θέσεις επαγγελματικών συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κομματικών φορέων θα είμαστε θετικοί σε ένα γόνιμο διάλογο, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των δημοτών.

Σε ποια φάση βρίσκεται η κατάρτιση του συνδυασμού σας;

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός στελεχών που θα είναι ο βασικός πυρήνας του τελικού συνδυασμού μας, ο οποίος θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα στα ΜΜΕ. Ο πυρήνας των στελεχών προέκυψε κατόπιν αξιοποίησης των ενεργών δημοτών που εξέφρασαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν με τα κοινά. Εδώ να προσθέσω πως τα στελέχη που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο, καθώς και οι φίλοι – συνεργάτες του συνδυασμού προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και συστρατεύονται στο κοινό όραμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου, ο οποίος θα διέπεται από αξιοκρατία, διαφάνεια και συλλογικότητα.

Ένα σχόλιο σας για τη σημερινή δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Κ. Μαράβα.

Είναι μια κουρασμένη Δημοτική Αρχή με σημάδια έντονης κόπωσης και αναλώνεται σε τετριμμένες παλαιοκομματικές πρακτικές εσωστρέφειας και αυτοπροβολής.

Πιστεύετε ότι οι συνεργασίες μπορούν να είναι αποτελεσματικές στη διοίκηση ενός Δήμου;

Με τον σημερινό εκλογικό νόμο οι συνεργασίες σε ένα Δήμο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι αποτελεσματικές, αλλιώς ο Δήμος θα οδηγηθεί σε ακυβερνησία και χαοτικές καταστάσεις. Αυτό σημαίνει πως, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, πρέπει να αποκτήσουμε την κουλτούρα της συνεργασίας και να προσπαθήσουμε να τη μεταδώσουμε και στους συνδημότες μας. Εδώ να τονίσουμε οι συνεργασίες αυτές, δεν θα βασίζονται σε παζαρέματα, δολοπλοκίες και συναλλαγές αλλά θα βασίζονται σε συμφωνίες πάνω από το τραπέζι και με διαφάνεια, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών του.

Ποια είναι η θέση σας για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου Πύλης;

Ο κλάδος του τουρισμού στο Δήμο Πύλης μοιάζει με ένα ακατέργαστο διαμάντι. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και το βασικό μας χρέος είναι η στοχευμένη ανάδειξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Δήμου Πύλης. Η επίτευξη του στόχου θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους – οργανώσεις, τους τοπικούς επαγγελματίες, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τις δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης του ορεινού όγκου. Δεσμεύομαι σαν Δήμαρχος Πύλης πως το πρώτο μέλημά μας θα είναι αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μένουν ανεκμετάλλευτα ελλείψει μελετών. Επίσης, οι εθνικοί πόροι θα διατεθούν σε έργα ανάπτυξης και όχι σε έργα βιτρίνας και ψηφοθηρικού χαρακτήρα.

Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου Πύλης;

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του Δήμου Πύλης γιατί, από την έως τώρα ενασχόλησή μου με τα κοινά, διαπιστώνω ότι νέοι άνθρωποι με ήθος και ποιότητα αρχίζουν να ασχολούνται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλης θα υπάρχει ριζική ανανέωση σε ιδέες, αντιλήψεις και πρακτικές. Όταν μιλάμε για νέους ανθρώπους, διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι σε ηλικιακά νέους ανθρώπους, αλλά σε ανθρώπους άφθαρτους με νέες ιδέες κάθε ηλικίας.

Δες επίσης

Το κόλπο 2 δευτερολέπτων για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια και τα ακάρεα στα μαξιλάρια σας, χωρίς να τα πλύνετε

Μια γυναίκα αποκαλύπτει το κόλπο της μητέρας της για να εξοντώσει τα βακτήρια και τα ακάρεα ...