Σάββατο, 30 Μάιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / 6.140 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα κοπούν φέτος στο νομό Τρικάλων

6.140 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα κοπούν φέτος στο νομό Τρικάλων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με απόφαση της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ε-νέργειας, έχει εγκριθεί η υλοτομία, η μεταφορά και η διακίνηση δενδρυλλίων ελάτης – ψευδοτσούγκας, καθώς και κλάδων για χρήση και διακόσμηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Σε ότι αφορά την περιοχή του Νομού Τρικάλων, έχει εγκριθεί η υλοτομία Χριστου-γεννιάτικων δένδρων κατ’ αριθμό, είδος και κατά Δασαρχείο ως παρακάτω:
Α) ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
1) 4.990 δενδρύλλια ελάτης
2) 650 δενδρύλλια ψευδοτσούγκας
Β) ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
1) 900 δενδρύλλια ελάτης
Συνολικά για τα δύο Δασαρχεία εγκρίθηκε η υλοτομία συνολικά 6.140 δενδρυλλίων ελάτης & ψευδοτσούγκας.
Τα παραπάνω δενδρύλλια, προοριζόμενα για διακόσμηση ως Χριστουγεννιάτικων δένδρων κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα προέλθουν από ιδιω-τικές φυτείες που έχουν δημιουργηθεί σε αγροκτήματα και θα διατεθούν προς εμ-πορία τόσο σε αγορές του Ν. Τρικάλων όσον και εκτός όπως Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα και αλλού.
Κάνουμε γνωστό πως η υλοτομία των Χριστουγεννιάτικων δένδρων έχει ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου η δε μεταφορά και διακίνηση αυτών ξεκίνησε είδη από τις 27/11/2015.
Επίσης οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι θα προβούνε στην αγορά Χριστουγεννιάτικου δένδρου να προσέχουν, ότι προκειμένου να είναι νό-μιμο το Χριστουγεννιάτικο δένδρο θα πρέπει απαραίτητα να φέρει ειδική μολυβδοσ-φραγίδα η οποία θα είναι προσδεμένη πλησίον της κορυφής του δένδρου και ακόμα να φέρει σφραγίδα με δασική σφύρα στην επιφάνεια τομής του, δηλαδή στην βάση του.
Για την παρακολούθηση της μεταφοράς – διακίνησης και εμπορίας των Χριστου-γεννιάτικων δένδρων που θα υλοτομηθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και προκειμένου να αποκλεισθεί το φαινόμενο λαθροϋλοτομίας και παράνομης διακίνη-σης των, τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας μαζί και με την Δ/νση Δασών του Νομού ως προϊστάμενη αρχή θα διενεργούν σε καθημερινή βάση περιπολίες σε επίμαχα σημεία στα οποία θα συμμετέχουν Δασικοί υπάλληλοι, προβαίνοντας σε εν-τατικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου ν’ αποκλεισθούν φαινόμενα πα-ράνομης υλοτομίας και μεταφοράς Χριστουγεννιάτικων δένδρων.
Στην προσπάθεια μας αυτή ευελπιστούμε να έχουμε την συμπαράσταση – βοήθεια των συμπολιτών μας.

Ο
Δ/ντής Δασών N. Tρικάλων

Χρήστος Αλεξ. Κουτσονάσιος
Δασολόγος με β’ βαθμό

Δες επίσης

Στο τηλεπαιχνίδι DEAL Καλαμπακιώτισσα κομμώτρια

Είναι μεγάλο πράγμα να τολμάς!!!!! Αποκτάς εμπειρίες που μόνο καλό μπορούν να σου προσφέρουν στη ζωή……. Καλησπερίζω τα νέα ...

Αφήστε μια απάντηση