Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Τοπικά / 6.140 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα κοπούν φέτος στο νομό Τρικάλων

6.140 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα κοπούν φέτος στο νομό Τρικάλων

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με απόφαση της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ε-νέργειας, έχει εγκριθεί η υλοτομία, η μεταφορά και η διακίνηση δενδρυλλίων ελάτης – ψευδοτσούγκας, καθώς και κλάδων για χρήση και διακόσμηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Σε ότι αφορά την περιοχή του Νομού Τρικάλων, έχει εγκριθεί η υλοτομία Χριστου-γεννιάτικων δένδρων κατ’ αριθμό, είδος και κατά Δασαρχείο ως παρακάτω:
Α) ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
1) 4.990 δενδρύλλια ελάτης
2) 650 δενδρύλλια ψευδοτσούγκας
Β) ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
1) 900 δενδρύλλια ελάτης
Συνολικά για τα δύο Δασαρχεία εγκρίθηκε η υλοτομία συνολικά 6.140 δενδρυλλίων ελάτης & ψευδοτσούγκας.
Τα παραπάνω δενδρύλλια, προοριζόμενα για διακόσμηση ως Χριστουγεννιάτικων δένδρων κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα προέλθουν από ιδιω-τικές φυτείες που έχουν δημιουργηθεί σε αγροκτήματα και θα διατεθούν προς εμ-πορία τόσο σε αγορές του Ν. Τρικάλων όσον και εκτός όπως Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα και αλλού.
Κάνουμε γνωστό πως η υλοτομία των Χριστουγεννιάτικων δένδρων έχει ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου η δε μεταφορά και διακίνηση αυτών ξεκίνησε είδη από τις 27/11/2015.
Επίσης οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι θα προβούνε στην αγορά Χριστουγεννιάτικου δένδρου να προσέχουν, ότι προκειμένου να είναι νό-μιμο το Χριστουγεννιάτικο δένδρο θα πρέπει απαραίτητα να φέρει ειδική μολυβδοσ-φραγίδα η οποία θα είναι προσδεμένη πλησίον της κορυφής του δένδρου και ακόμα να φέρει σφραγίδα με δασική σφύρα στην επιφάνεια τομής του, δηλαδή στην βάση του.
Για την παρακολούθηση της μεταφοράς – διακίνησης και εμπορίας των Χριστου-γεννιάτικων δένδρων που θα υλοτομηθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και προκειμένου να αποκλεισθεί το φαινόμενο λαθροϋλοτομίας και παράνομης διακίνη-σης των, τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας μαζί και με την Δ/νση Δασών του Νομού ως προϊστάμενη αρχή θα διενεργούν σε καθημερινή βάση περιπολίες σε επίμαχα σημεία στα οποία θα συμμετέχουν Δασικοί υπάλληλοι, προβαίνοντας σε εν-τατικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου ν’ αποκλεισθούν φαινόμενα πα-ράνομης υλοτομίας και μεταφοράς Χριστουγεννιάτικων δένδρων.
Στην προσπάθεια μας αυτή ευελπιστούμε να έχουμε την συμπαράσταση – βοήθεια των συμπολιτών μας.

Ο
Δ/ντής Δασών N. Tρικάλων

Χρήστος Αλεξ. Κουτσονάσιος
Δασολόγος με β’ βαθμό

Δες επίσης

Απεβίωσε Τρικαλινός, συνταξιούχος δάσκαλος

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Χρήστος Οικονόμου συνταξιούχος δάσκαλος. Ο θανών ...

Αφήστε μια απάντηση