Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Τα Τρίκαλα ο πρώτος σταθμός της διαδραστικής έκθεσης Φυσικής

Τα Τρίκαλα ο πρώτος σταθμός της διαδραστικής έκθεσης Φυσικής

Το Θεματικό Μουσείο Φυσικής “PLANET PHYSICS” δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια κινητή διαδραστική έκθεση Φυσικής! Ο πρώτος σταθμός της έκθεσης είναι στα Τρίκαλα, στο χώρο του Κουρσούμ Τζαμί.
Έχοντας στη διάθεση τους 10 εντυπωσιακά διαδραστικά εκθέματα, οι επισκέπτες πειραματίζονται και γνωρίζουν θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής, με τρόπο βιωματικό και ταυτόχρονα πολύ διασκεδαστικό! Όλα τα εκθέματα είναι σπανιότατα ή μοναδικά στην Ελλάδα, ένα όμως από αυτά (Σιδηρομαγνητικό Υγρό) είναι πολύ σπάνιο ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Τι σημαίνει «ΧΑΟΣ» για τους Φυσικούς; Υπάρχουν «φωτόσπαθα»; Μπορούμε να κάνουμε το Χρόνο να … κυλάει αντίστροφα; Γίνεται να βλέπουμε ένα αντικείμενο κι όταν πάμε να το ακουμπήσουμε … να μην υπάρχει; Ανακαλύψτε τι είναι τα Ολογράμματα, κάντε τη δική σας επαφή με … το Πλάσμα, παίξτε μουσική χωρίς να ακουμπάτε το μουσικό όργανο και φτιάξτε το δικό σας κύμα Τsunami!
Εξειδικευμένοι ξεναγοί θα σας καθοδηγήσουν στο ταξίδι της ανακάλυψης, παρέχοντας την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό και κατανοητό, ακόμα και από τα μικρότερα παιδιά.
Η έκθεση συμπληρώνεται από 2 σπάνιες πειραματικές επιδείξεις: Τα «Πειράματα του Ψύχους», χρησιμοποιώντας Υγρό Άζωτο και την Κβαντική Αιώρηση, χρησιμοποιώντας έναν Υπεραγωγό και πολλούς πανίσχυρους μαγνήτες.
Η κινητή διαδραστική έκθεση Φυσικής του PLANET PHYSICS θα εντυπωσιάσει … ακόμα και τους Φυσικούς! Επισκεφθείτε την! Στο Κουρσούμ Τζαμί, από 26 Νοεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου.
Γενική είσοδος: 3 € / άτομο
Μαθητές σχολείων: 2,5 € / μαθητή
Πληροφορίες: 6946450133, http://www.planetphysics.gr

Δες επίσης

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς τους υπουργούς Χρ. Σταικούρα και Κ. Σκρέκα

Προς: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών – Κο. Σταϊκούρα Χρ. – Κοιν.: – – Υπουργό Ανάπτυξης ...

Αφήστε μια απάντηση