Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Τρόμος στο Μόναχο: Νεκροί και τραυματίες από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Τρόμος στο Μόναχο: Νεκροί και τραυματίες από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Τρόμος στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου σημειώθηκε νωρίτερα ένοπλη επίθεση με άγνωστο αριθμό θυμάτων και δραστών, σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης, αλλά και άλλα δύο αιματηρά περιστατικά. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ η εκκένωση του κτιρίου συνεχίζεται.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία οι νεκροί είναι τρεις, ωστόσο υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για περισσότερους, ενώ έχει ακουστεί ακόμη και διψήφιος αριθμός.

Η αστυνομία ενημέρωσε μέσω Facebook για τρεις δράστες και τρία διαφορετικά συμβάντα.

Αυτά είναι, ένα περιστατικό στη Hanauer Strasse, ένα στη Riesstrasse και ένα στο εμπορικό κέντρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς.

Σοκ προκαλεί βίντεο που δείχνει έναν ένοπλο με καπελάκι και σκούρα ρούχα (σ.σ. που θα μπορούσε να ήταν Γερμανός από ό,τι μπορεί να δει κανείς από τα χαρακτηριστικά του), ο οποίος σηκώνει το όπλο και εν ψυχρώ αρχίζει να πυροβολεί αδιάκριτα ενώ περαστικοί τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους.

Η αστυνομία έχει δώσει οδηγίες στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, στα ταξί να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο μετρό της πόλης και σε όλα τα ΜΜΜ καθώς η κατάσταση είναι ακόμη “αβέβαιη”, όπως ανακοίνωσε στο Twitter.

Σύμφωνα με το Reuters, ίσως πολλοί άνθρωποι να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εμπορικό κέντρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στον τελευταίο όροφο βρίσκονται και αρκετά παιδιά εγκλωβισμένα.

Δεν είναι γνωστό αν δράστης βρίσκεται μέσα στο κτίριο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει επιχείρηση και μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Το “Ολύμπια” είχε πολύ κόσμο, καθώς το βράδυ της Παρασκευής αρκετοί εργαζόμενοι το επισκέπτονται για να κάνουν τα ψώνια τους για το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ.

Αυτόπτης μάρτυρας που εργαζόταν σε κοντινό κτίριο ανέφερε πως άκουσε πυροβολισμούς και είδε τραυματίες, καθώς και ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι. Η αστυνομία τους συνέστησε να μείνουν στο κτίριο.

Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Olympia αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως “έχουμε πρόβλημα”.

Στο μεταξύ μάρτυρες έκαναν λόγο και για πυροβολισμούς και αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus, στο κέντρο του Μονάχου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Δες επίσης

Μπάιντεν: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok – «Προσφεύγουμε στην Δικαιοσύνη», απάντησε η πλατφόρμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο, που απαγορεύει την εφαρμογή TikTok εάν η ιδιοκτήτρια εταιρεία, ...

Αφήστε μια απάντηση