Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / 2 εκατ.ευρώ για λαϊκή αγορά, ΕΑΚ Μπάρας και ασφαλτοστρώσεις στα Τρίκαλα

2 εκατ.ευρώ για λαϊκή αγορά, ΕΑΚ Μπάρας και ασφαλτοστρώσεις στα Τρίκαλα

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων για τις κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών που οφείλουν στο Δήμο Τρικκαίων, η δημοτική αρχή φαίνεται πως θέλει να αλλάξει την ατζέντα και να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την πόλη δρομολογώντας μια σειρά έργων.
Μιλώντας με τον δήμαρχο Δημ. Παπαστεργίου, μας είπε ότι η δημοτική αρχή θέλει να ανταποδώσει στους πολίτες ξεκινώντας στο μέτρο του εφικτού, λόγω των οικονομικών, μια σειρά έργων.
Ο Δήμος από τα 2,7 εκατ. ευρώ που είναι ταμειακά διαθέσιμα σχεδιάζει να διαθέσει άμεσα τα 2 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει τρία βασικά έργα.
Η πρώτη παρέμβαση αφορά έργα οδοποιίας ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά τα έργα αυτά θα γίνουν στις νεοιεντασσόμενες στο σχέδιο πόλης περιοχές, όπως αριστερά και δεξιά της οδού Καλαμπάκας και στην περιοχή Πάσχου 1 και Πάσχου 2, δηλαδή αριστερά της οδού Καρδίτσης.
Στις περιοχές αυτές θα γίνει η υποδομή και θα πέσει άσφαλτος στους δρόμους.
Η δεύτερη παρέμβαση θα είναι η λαϊκή αγορά. Η δημοτική αρχή θα διαθέσει χρήματα για τη διαμόρφωση της κεντρικής νησίδας των οδών Ηρ. Αλβανικού Μετώπου αι 28ης Οκτωβρίου, στην οποία θα τοποθετηθούν καλαίσθητοι και ομοιόμορφοι πάγκοι όπου θα πουλούν τα προϊόντα τους οι παραγωγοί και μικροπωλητές.
Το σχέδιο αυτό είναι παλιό και θεωρείται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα της λαϊκής αγοράς.
Τέλος η Τρίτη παρέμβαση θα γίνει στο ΕΑΚ Μπάρας (φωτο).
Πιο συγκεκριμένα θα γίνει ανάπλαση του εξωτερικού χώρου αλλά και εργασίες ανακαίνισης στο Κολυμβητήριο και το Κλειστό γυμναστήριο.
Πάντως ο δήμαρχος δεν κρύβει την ανησυχία του για το αίτημα του Δήμου για σύναψη δανείου 11 εκατ. ευρώ που θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του Δήμου από παρελθόντα έτη προς εργολάβους, προμηθευτές, εργαζόμενους κλπ
Αυτό που επιδιώκει η δημοτική αρχή είναι η χρονική διάρκεια εξόφλησης του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών να είναι μεγάλη και όχι πενταετία, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Πηγή: Νέα Σελίδα/Κώστας Καραποστόλης

Δες επίσης

Κικλοφόρησε το νέο βιβλίο «Μετά την Ελλη» του Τρικαλινού γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Γκίμστα

Κυκλοφόρησε ήδη και διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο «ΕΠΙΛΟΓΗ» της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ το από καιρό αναμενόμενο ...

Αφήστε μια απάντηση