Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / «Τριάρα» πρόκρισης η Σεβίλη, «Χ» από… οφ σάιντ η Ντνίπρο

«Τριάρα» πρόκρισης η Σεβίλη, «Χ» από… οφ σάιντ η Ντνίπρο

Την πρόκριση στον τελικό του Europa League  εξασφάλισε από την Πέμπτη η Σεβίλη, που νίκησε 3-0 τη Φιορεντίνα στον πρώτο ημιτελικό του «Σάντσες Πιθχουάν».

Ο Αλέιξ Βιντάλ στο 17΄ και το 52΄ πέτυχε τα δύο πρώτα “ευρωπαϊκά” του γκολ με τη φανέλα της Σεβίλης, ενώ ο Κέβιν Γκαμεϊρό σκόραρε στο 75΄, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγώνα, δίνοντας στην ομάδα του σκορ πρόκρισης που είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, στο “Αρτέμιο Φράνκι”.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριζ (Γερμανία)

Κίτρινες: Καρίσο. Κριχόβιακ – Μπόρχα Βαλέρο, Αλόνσο, Ροντρίγκες

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Βιντάλ, Καρίσο, Κολοτζιέτζακ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Μπανέγκα, Βιτόλο, Εμπιά (73΄ Ιμπόρα), Ρέγιες (58΄ Κόκε), Μπάκα (74΄ Γκαμεϊρό)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Τόμοβιτς (46΄ Ρίτσαρντς), Αλόνσο, Σάβιτς, Ροντρίγκες, Ματίας Φερνάντεζ, Μπάντελι (68΄ Πιζάρο), Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Γκόμεζ (80΄ ‘Ιλιτσιτς)

Νάπολι-Ντνίπρο 1-1
Με γκολ των Νταβίδ Λόπεθ στο 50ό λεπτό και Γεβχέν Σέλεζνιοφ στο 81ο λεπτό (ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ), Νάπολι και Ντνίπρο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Σαν Πάολο» στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Europa League.

Ο αγώνας-ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (14/5) στο στάδιο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου στη Βαρσοβία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κανκάβα, Φεντέτσκι

ΝΑΠΟΛΙ (Ράφα Μπενίτες): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Νταβίδ Λόπεθ (71΄ Γκάργκανο), Καγιεχόν (77΄ Γκαμπιαντίνι), Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (82΄ Μέρτενς)

ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντάγκλας, Λούκεβιτς (57΄ Μπρούνο Γκάμα), Φεντέτσκι, Κανκάβα (69΄ Μπεζούς), Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Κάλινιτς (80΄ Σέλεζνιοφ), Κονοπλιάνκα

Στις πρώτες αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Σεβίλη (Ισπανία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 3-0

Νάπολι (Ιταλία)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 1-1

Οι ρεβάνς στις 14 και ο τελικός στις 27 Μαϊου.

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".