Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Παπάζογλου: «Είμαι περήφανος για τα παιδιά»

Παπάζογλου: «Είμαι περήφανος για τα παιδιά»

Ο προπονητής των Τρικάλων εξήρε την προσπάθεια των παικτών του

Η καθιερωμένη συνέντευξη στο τέλος είχε χαρακτήρα αποχαιρετισμού από τον Κώστα Παπάζογλου αφού διευκρίνισε ότι πρόθεση του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό (πιθανότατα ως βοηθός του Φλεβαράκη) ενώ πέρα από το παιχνίδι ευχαρίστησε και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στα Τρίκαλα.

Ο προπονητής των Τρικάλων BC Aries αρχικά αναφέρθηκε στον Χρήστο Δεληγιάννη που τιμήθηκε πριν το παιχνίδι από την ΚΑΕ για την απόσυρση του από την ενεργό δράση: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Χρήστο Δεληγιάννη που είναι ένας φίλος και ένα εξαιρετικό παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα τόσο εντός όσο και εκτός γραμμών. Στηρίζω την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ και του εύχομαι να έχει μία καλή ζωή γιατί την αξίζει».

Για την ομάδα του Ρεθύμνου σημείωσε: « Το Ρέθυμνο είναι η ομάδα που εκπροσωπεί πιο λαμπρά από κάθε άλλη την Περιφέρεια στην Α1. Είναι πολύ καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, με καλό rotation, παίζει πολύ καλό μπάσκετ και αξίζει να βρεθεί γιατί όχι και στην 4η θέση. Εύχομαι στον κόουτς καλή συνέχεια και όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα»

Όσον αφορά το παιχνίδι είπε: «Είναι προφανές ότι μας λείπει ο κόουτς, ο Μάικ Χολ, χάσαμε και τον Αλεξάντερ που αποχώρησε από την ομάδα, χάσαμε τον Άλεξ Χάρις ο οποίος είναι άξιος συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που κατέβαλλε τον τελευταίο καιρό παρά το σοβαρό πρόβλημα που είχε. Πάλεψε πολύ αλλά ο γιατρός δεν του επέτρεψε να συνεχίσει. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα που πριν λίγες μέρες κέρδισε τον Άρη και εμείς δεν είχαμε λύσεις. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε καλά, πήγαμε να αγγίξουμε ένα μεγάλο θαύμα αλλά μάλλον καταφέραμε ένα μικρό θαύμα. Έπρεπε να ρισκάρουμε μπασκετικά, το Ρέθυμνο είχε το χειρότερο ποσοστό στα τρίποντα και όχι τόσους κλασσικούς σουτέρ, κλείσαμε την ρακέτα μας και ρισκάραμε δίνοντας σουτ. Δυστυχώς για μας το Ρέθυμνο είχε την καλύτερη φετινή επίδοση του στα τρίποντα, ο Κάνσιλ είχε 4 στα 4 ενώ αν δεν κάνω λάθος σε όλο το πρωτάθλημα είχε 6 στα 34 ενώ εμείς από την άλλη μεριά δυστυχώς δεν είχαμε σε καλή μέρα τον Τσούπκοβιτς που είναι ο κλασσικός μας σουτέρ και ο οποίος είχε 0 στα 6. Θεωρητικά αν είχαμε τον Αλεξάντερ και τον Χάρις θα είχαμε καλύτερη τύχη παρόλα αυτά παλέψαμε το παιχνίδι πάρα πολύ τίμια».

Ο Κώστας Παπάζογλου εξήρε την ομαδικότητα των παικτών του: «Συνήθως στο τέλος των πρωταθλημάτων λένε ότι οι παίκτες παίζουν για τα νούμερα τους. Εμείς αποδείξαμε ότι αν θες να πετύχεις κάτι μπορείς να το πετύχεις μέσα από την ομάδα όταν λειτουργείς σαν οικογένεια. Σήμερα η ομάδα είχε 22 ασίστ το οποίο σημαίνει ότι τα παιδιά μας για τα οποία είμαι πολύ περήφανος ήταν πραγματικά συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι καθώς και στο πως θα κερδίσουμε. Δυστυχώς στο τέλος η διαφορά ξέφυγε, η κόπωση  κάποιων παιδιών ήταν εμφανής, ο Ίνγκραμ είχε κάνει επέμβαση την προηγούμενη εβδομάδα και δεν έκανε καν προπονήσεις».

Στην συνέχεια ο Κώστας Παπάζογλου αναφέρθηκε στους Ευθύμη Ρεντζιά και Χρήστο Τσέκο: «Είναι μεγάλη μου τιμή που φέτος συνεργάστηκα με μία μεγάλη προσωπικότητα σαν τον Ευθύμη Ρεντζιά, χαίρομαι πάρα πολύ για την συνεργασία μας, διατηρούμε άριστες σχέσεις και πραγματικά είμαι περήφανος γι΄αυτό. Είμαι ακόμη χαρούμενος που συνεργάστηκα μία ακόμη σεζόν με τον φίλο μου τον Χρήστο τον Τσέκο και πιστεύω ότι τα καταφέραμε καλά για μία ακόμη χρονιά».

Ο προπονητής των Τρικάλων BC Aries ευχαρίστησε και τον κόσμο των Τρικάλων «γιατί σε τέτοιους δύσκολους καιρούς στηρίζει την ομάδα και έχει μεγάλο μερίδιο συμμετοχής σε αυτήν την επιτυχία όπως και στην περσινή επιτυχία».

Ευχαρίστησε ακόμη τους δημοσιογράφους των Τρικάλων «για την άψογη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Θεωρώ ότι είναι κοντά στην ομάδα, ότι και αυτοί έχουν μερίδιο στην επιτυχία, ο ρόλος τους είναι σημαντικός».

Τέλος ευχαρίστησε το σταφ της ομάδας «που είναι οι αφανείς ήρωες και οι οποίοι κάθε μέρα παλεύουν, μοχθούν, είναι στο γήπεδο και κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι εκεί και παλεύουν για την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παπαγεωργόπουλο, τον υπεύθυνο τύπου, τους team managers Χρήστο Τσέκο και Παναγιώτη Μπραχάλα, τους φυσιοθεραπευτές Γιάννη Λαμπρίδη και Δημήτρη Ζάχο, τον γυμναστή και συνεργάτη μου στα τελευταία παιχνίδια Θάνο Καμαριώτη με τον οποίο είχαμε μία εκπληκτική συνεργασία και φυσικά την «Μαμά του Λόχου» τον Μάκη Παυλάκο ο οποίος αν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχε και ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν του έγινε πρόταση ανανέωσης για την νέα σεζόν ο Κώστας Παπάζογλου απάντησε: «Έχουμε μία καταπληκτική επικοινωνία με το μάνατζμεντ και την διοίκηση της ομάδας, η ομάδα γνωρίζει τις προθέσεις μου για το μέλλον, αν υπάρξει η ευκαιρία του εξωτερικού ως συνεργάτης θα την κυνηγήσω, το γνωρίζουν αυτό οι άνθρωποι των Τρικάλων. Τα Τρίκαλα αυτή τη στιγμή έχουν ένα πάρα πολύ καλό διοικητικό επιτελείο και πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο για την συνέχεια».

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".