Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Ο Ολυμπιακός «πέρασε» στους τελικούς της Α1

Ο Ολυμπιακός «πέρασε» στους τελικούς της Α1

Στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Με καταλυτική την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη (14π. με 4/6 τρίποντα) οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 79-62

 

Στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Με καταλυτική την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη (14π. με 4/6 τρίποντα) οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 79-62 τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, έκαναν το 3-1 στην σειρά των ημιτελικών και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο. Τα ντέρμπι των «αιωνίων» ξεκινούν την Κυριακή (7/6, 19:30) με το πρώτο ματς στο ΣΕΦ, καθώς ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας.

«Διαβασμένος» πάνω στον αντίπαλο, με αμυντική αποτελεσματικότητα και παίρνοντας διαρκώς φρεσκάδα (με τις συνεχείς αλλαγές από τον Πρίφτη) από τον πάγκο, ο Αρης είχε την πρωτοβουλία με την έναρξη του αγώνα. Μετά το αρχικό 0-2 του Ολυμπιακού, με εκφραστές τους Ριντ, Μούρτο, πήρε τα ηνία στο σκορ και κατέφερε να συντηρήσει διαφορά γύρω από τους πέντε πόντους (6’ 12-6, 8’ 15-11, 11’ 23-18). Οι πρωτοβουλίες, αμυντικά και επιθετικά, του Λοτζέσκι, με τη σημαντική συνδρομή των Σλούκα, Αγραβάνη, έδωσαν, στην πορεία, ώθηση στους Πειραιώτες να πατήσουν καλύτερα στο παρκέ και με επιμέρους σκορ 4-14, να γίνουν… οδηγοί στο ματς (14’ 27-32). Ο Αρης έφερε την αναμέτρηση στα ίσια στο αμέσως επόμενο λεπτό (15’ 32-32), για να «τρέξει» νέο σερί ο Ολυμπιακός (5-10) και να βρεθεί στο 18’ στο +7 (35-42). Διαφορά που «ψαλίδισαν» οι Θεσσαλονικείς, με τους Μούρτο, Ριντ και έφυγαν στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, στο -4 (39-43).

«Ασφαιρες» αμφότερες οι ομάδες στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τους Πειραιώτες να ξεμπλοκάρουν, λίγο πριν το 12’ και με διαδοχικούς πόντους από τους Ντάρντεν, Μάντζαρη να αποκτούν «αέρα» 10 πόντων στο 23’ (39-49). Ο Αρης αντέδρασε με τρίποντο από τον Πάσαλιτς (42-49), για να «απαντήσει» ο Ολυμπιακός με σερί 3-13 (Σπανούλης, Ντάνστον, Χάντερ, Λοτζέσκι), να «εκτοξευθεί» στο +17 (45-62), αρχίζοντας έτσι να νιώθει σχετική ασφάλεια για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.

Το σκηνικό έγινε ιδανικότερο για τους «ερυθρόλευκους» στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, όταν βρέθηκαν στο 34’ στο +21 (51-72), γεγονός που έδωσε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα στον αγώνα ως το φινάλε του.

* Περιορισμένος ο αριθμός των θεατών στις κερκίδες του Αλεξανδρείου, λόγω της τιμωρίας της έδρας του Αρη. Ξεχώρισε ανάμεσά τους ομάδα μπάσκετ της Αστυνομίας της Κύπρου που βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος για τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθεί στις Σέρρες (5-7/6), με τη συμμετοχή ακόμη ομάδων από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Σερρών, Δράμας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-43, 51-65, 62-79.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Διαμαντής

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 3 (1), Τσιάρας 15 (1), Δήμας 3 (1), Ριντ 10, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Βεζένκοφ 5 (1), Μούρτος 9 (1), Σίμτσακ 2, Φλιώνης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 2, Σπανούλης 14 (4), Ντάρντεν 3, Σλούκας 6, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 13 (1), Πρίντεζης 8, Αγραβάνης 8 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.

Το ρεκόρ του Σπανούλη

Μετά από τα ρεκόρ της Ευρωλίγκα, ο Βασίλης Σπανούλης, άρχισε να καταρρίπτει και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αφού πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης πίσω από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, σήμερα έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, στην 4η αναμέτρηση των πλέι οφ με τον Άρη, ο «κάπτεν» των Πειραιωτών μοίρασε 7 ασίστ και πέρασε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον μέχρι πρότινο κάτοχο του ρεκόρ και νυν βοηθό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς. Ο Σπανούλης έχει 804 ασίστ, ενώ ο Τόμιτς

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".