Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Ο Αρης… χάλασε τη «σκούπα» του Ολυμπιακού

Ο Αρης… χάλασε τη «σκούπα» του Ολυμπιακού

Με σπουδαία εμφάνιση ο Άρης απέφυγε το «sweep» του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Ά1 Ανδρών, μείωσε τη σειρά σε 2-1

Με σπουδαία εμφάνιση ο Άρης απέφυγε το «sweep» του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Ά1 Ανδρών, μείωσε τη σειρά σε 2-1 και πλέον θα διεκδικήσει την ισοφάριση την προσεχή Πέμπτη (20:30), προκειμένου να μεταφέρει τη σειρά σε 5ο αγώνα στο ΣΕΦ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 84-74 στο κεκλεισμένων των θυρών «Nick Galis Hall», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ (28π).

Στην πρώτη του ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του Πέτγουεϊ και Σπανούλη, είδε τους «ερυθρόλευκους» να μη δείχνουν διάρκεια στην άμυνα, ενώ στην επίθεση σούταραν με το απογοητευτικό 18% στα τρίποντα (6/34).

Στον αντίποδα, ο Άρης μπορεί να στερήθηκε τις βοήθειες των Νέιμικ και Σίμτσακ, αλλά απέδωσε ολοκληρωτικό μπάσκετ, ενώ εκτός του Βεζένκοφ είδε και τον Χαρίση να κάνει πολύτιμη δουλειά κοντά στα καλάθια (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Ο Άρης κατάφερε να αιφνιδιάσει με το… καλημέρα της αναμέτρησης τον Ολυμπιακό, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει στο 3΄ το 7-0. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, βρήκαν το μακρινό σουτ από το χέρι του Μάντζαρη και με τον Ντάνστον να προσφέρει κοντά στο καλάθι ισοφάρισαν γρήγορα σε 9-9. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους από τα 6.75 και κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο στο +3 (21-18). Με τον Πρίντεζη να αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση του Ολυμπιακού στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» τα… είχαν με την αστοχία τους, ο Άρης παρουσιάστηκε πιο… ζεστός στα σουτ εντός πεδιάς, ισορρόπησε τα ριμπάουντ, είχε έφεση στη δημιουργία (11 ασίστ), απέδωσε καλύτερα στην άμυνα και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Χαρίση, Βεζένκοφ πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (44-37).

Χωρίς διάθεση σε άμυνα και επίθεση ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμη και στο -16 στο 26΄ (61-45), απέναντι σε έναν Άρη που έδινε ρεσίταλ σε ασίστ (έφτασε τις 17 στο γ’ δεκ.) και είχε τον Βεζένκοφ να φορτώνει το «ερυθρόλευκο» καλάθι με 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (έφτασε τους 22) με 2/3 τρίποντα. Ωστόσο, ένα γρήγορο σερί 8-0 από τον Ολυμπιακό, που άρχισε με τρίποντο του Λαφαγιέτ και ολοκληρώθηκε με 5 διαδοχικούς πόντους του Ντάνστον, έβαλε τους φιλοξενούμενους στην τελευταία περίοδο στο -8 (65-57). Στον τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έμεινε «εγκλωβισμένος» στην άμυνα ζώνης του Πρίφτη, τα ελεύθερα σουτ δεν μπήκαν ποτέ και με χωρίς διάρκεια σε άμυνα και επίθεση δεν απείλησε ποτέ τον Άρη, ο οποίος έφτασε άνετα στο τελικό 84-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-37, 65-57, 84-74.

Διαιτητές: Φούφης, Πουρσανίδης, Δεσλής

ΆΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 9 (1), Τσιάρας 2, Δήμας, Ριντ 5, Τόμας 12 (2), Πουλιανίτις 3 (1), Χαρίσης 17, Βεζένκοφ 28 (3), Μούρτος 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 11, Ντάνστον 8, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ 8 (1), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 13, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 14 (3), Κατσίβελης.

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".