Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Με περίπατο ο ΠΑΟ στην Τρίπολη

Με περίπατο ο ΠΑΟ στην Τρίπολη

Με δύο γκολ του Καρέλη (43΄,55΄) κι ένα των Σίλντενφελντ (26΄), Μπεργκ (82΄) οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης (πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα)

Με δύο γκολ του Καρέλη (43΄,55΄) κι ένα των Σίλντενφελντ (26΄), Μπεργκ (82΄) οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης (πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα) και ταυτόχρονα μπήκαν από νωρίς σε θέση… οδηγού για την έξοδο στο Champions League.

Χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αμυντικά κενά των Αρκάδων, πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και με το τρίτο στο ξεκίνημα του δεύτερου ουσιαστικά «κλείδωσε» το «τρίποντο».

Μακράν την χειρότερη εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς του από την έναρξη της περιόδου έκανε η ομάδα του Στάικου Βεργέτη και το «πλήρωσε» με βαριά ήττα, χάνοντας σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του μίνι πρωταθλήματος.

Το σκορ του πρώτου μέρους στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απλά πιο ουσιαστικός από τον Αστέρα Τρίπολης, που μπήκε δυνατά στο ματς, έχασε μία κλασική ευκαιρία με τον Φερνάντες στο 21΄ και σε γενικές γραμμές ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του.

Η ομάδα του Αναστασίου δούλεψε σωστά στην τακτική, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Στιλ κι αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 21ου λεπτού, σε καμία άλλη στιγμή του πρώτου 45λεπτου δεν κινδύνεψε.

Βρήκε την ευκαιρία στο 26΄ σε μία ανύποπτη φάση να προηγηθεί με το χαμηλό γυριστό του Σίλντενφελντ, μετά τη σέντρα του Νάνο και στο 43΄, πάλι χωρίς να πιέζει, ο Κλωναρίδης έπιασε στον… ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Καρέλη, ο οποίος αφού πέρασε και τον Θεοδωρόπουλο «έγραψε» το 2-0.

Το παιχνίδι τελείωσε στο 55΄. Από τη νέα συνεργασία Κλωναρίδη και Καρέλη, ο δεύτερος πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ του Αστέρα η μπάλα πέρασε τη γραμμή κι έτσι έγινε το 3-0.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Γιαννιώτα (57΄,79΄), αλλά ο Στιλ με δύο υπέροχες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπεργκ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, με υπέροχο πλασέ μετά από ασίστ του Μαυρία.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Γιαννιώτας, Αλόκο – Μπούρμπος, Μπεργκ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Φερνάντες (46΄ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (78΄ Μουνάφο), Πάρα (60΄ Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (80΄ Μπεργκ), Ζέκα, Λαγός, Καρέλης, Νίνης (74΄ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66΄ Μαυρίας)

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".