Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Ελληνικό… σκάνδαλο καταγγέλλουν οι Τούρκοι

Ελληνικό… σκάνδαλο καταγγέλλουν οι Τούρκοι

Σκάνδαλο στις τάξεις της UEFA, με εμπλοκή ελληνικής ομάδας, σε βάρος του τουρκικού ποδοσφαίρου καταγγέλλει  η εφημερίδα «Milliyet».

Με τίτλο «Σκάνδαλο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την UEFA», η εφημερίδα εξαπολύει δριμεία επίθεση στην UEFA, στηλιτεύοντας το γεγονός πως ενώ στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ήταν αμείλικτη επιβάλλοντας αποκλεισμό από τις ευρωπασϊκές διοργανώσεις, τώρα άναψε το `πράσινο φως» στον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να συμμετάσχει κανονικά στο Europa League παρά την παραπομπή σε δίκη του Γιώργου Μποροβήλου και του Δημήτρη Μπάκου για το «Coriopolis».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, «με τη Φενέρμπαχτσε υπήρξε μηδενική ανοχή, καθώς την απέβαλαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις όπως του Αστέρα, δεν υπήρξε κανείς ενδοιασμός να τον αφήσουν να παίξει στους ομίλους του Europa League».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Πορτογάλο επιθεωρητή της επιτροπής ελέγχου και ηθικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μιγκέλ Λιτλαρντ Φερνάντεθ Παλάσιος, ο οποίος έδωσε το ΟΚ στους Αρκάδες να μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία που παρέλαβε από τον integrity officer της ΕΠΟ, Δημήτρη Δαβάκη.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα προχωρά κι ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας σαφή αναφορά στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε άλλους 22 εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Οι Τούρκοι στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός πως άμεσος συνεργάτης του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είναι ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Θόδωρος Θεοδωρίδης…

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".