Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Διπλό ο ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο και πήρε την 3η θέση

Διπλό ο ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο και πήρε την 3η θέση

Ο «Δικέφαλος» παρέμεινε το «αφεντικό της πόλης», έτσι όπως το έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, αφού πέρασε από το «Nick Galis Hall».

Ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του εφετινού πρωταθλήματος μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το βλέπαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τελικά το απέδειξε και στα πλέι οφ, κερδίζοντας πανάξια τον Αρη μέσα στο Αλεξάνδρειο με 77-76 στον τέταρτο μικρό τελικό της Α1, κατακτώντας και τυπικά την 3η θέση.

Ο «Δικέφαλος» παρέμεινε το «αφεντικό της πόλης», έτσι όπως το έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, αφού πέρασε από το «Nick Galis Hall». Από τη μία ο Άρης δεν είχε τον κόσμο του, καθώς ήταν τιμωρημένος (για τα επεισόδια με την ΑΕΚ) σε όλη τη σειρά, αλλά από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, καθώς σε κάθε αγώνα, κάτι παραπάνω από τα… σπόρια, πήγαινε στον αντίπαλο.

Με τον Σούλη Μαρκόπουλο εκτός αγωνιστικού χώρου (του απαγορεύτηκε και να βλέπει τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς), καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (σ.σ. μετά από διπλή τεχνική ποινή που έδωσαν οι διαιτητές στους προπονητές των δύο ομάδων) και χάρις την πνευματική διαύγεια των Οντουμ, Κάρτερ, στο ίδιο διάστημα, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στο άδειο, λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων, Αλεξάνδρειο, επί του Αρη με 76-77, έκανε το 3-1 στη σειρά των «μικρών» τελικών για τα πλέι οφ και κατέκτησε την τρίτη θέση στη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Καταλυτική για τη νίκη του «Δικεφάλου» ήταν η επιθετική συμβολή και του Λάνγκφορντ (22 π., 7 ριμπάουντ), με τον Βεζένκοφ, από την άλλη, να είναι πρώτος σκόρερ για τους «κίτρινους».

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σθένος στα τελευταία λεπτά του ματς, επανακάμπτοντας στο παρκέ μετά από επιθετικό μπλακ άουτ πέντε λεπτών, διάστημα στο οποίο ο Αρης με 10-0 σερί έκανε το 63-70 στο 33’ σε 73-70 στο 38’. Με 3/4 βολές από τους Λάνγκφορντ (2/2), Οντουμ (1/2), ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε σε 73-73 (59’’), με τον άποντο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο Τόμας (14π), να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους με τρίποντο (76-73), να μη δίνει συνέχεια, όμως, στην προσπάθειά του, καθώς στη επόμενη φάση υπέπεσε σε αχρείαστο φάουλ στον Μαργαρίτη, το πέμπτο του, στέλνοντας στον φόργουορντ των «ασπρόμαυρων» στις βολές.

Ο τελευταίος με 1/2 έκανε το 76-74, ακολούθησε αντιαθλητικό φάουλ του Ριντ στον Οντουμ, μετά από επιθετικό ριμπάουντ του τελευταίου. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ των «ασπρόμαυρων» ευστόχησε στη μία, ευστόχησε ελάχιστα αργότερα και σε δίποντο, «γράφοντας» το τελικό 76-77. Στα 4’’2 πριν το φινάλε, ο Κάρτερ έκλεψε την μπάλα από τον Ριντ, φάση που ήταν και η τελευταία στον αγώνα.

Νωρίτερα στο ματς, ο Αρης κατάφερε να αποκτήσει διαφορά μέχρι και 8 πόντους (15’ 39-31), με τον ΠΑΟΚ, με επιμέρους σκορ να 3-14 να αποκτά «αέρα» 3 πόντων (42-45), λίγο πριν φύγουν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η τρίτη περίοδος, με εναλλαγές στο προβάδισμα στο σκορ (44-48, 53-48, 57-60), καθιστώντας έτσι αμφίρροπη την εξέλιξή του.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 44-45, 61-62, 76-77.

Διαιτητές: Ανασταόπουλος, Καρακατσούνης, Τζαφλέρης

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 5 (1), Τσιάρας 8 (2), Ριντ 10 (2), Τόμας 14 (3), Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 15 (1), Νέιμικ 2, Μούρτος 11 (1), Σίμτσακ 2.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 8 (2), Λάνγκφορντ 22 (3), Λιάπης, Κάρτερ 14, Τσόχλας, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6, Οντουμ 15 (2), Χαριτόπουλος 1, Σαλούστρος 5 (1).

* 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο επέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην ΚΑΕ Αρης για όσα διαδραματίστηκαν στο Αλεξάνδρειο, από οπαδούς της ομάδας, στον τρίτο προημιτελικό για τα πλέι οφ με την ΑΕΚ. Τιμωρία που γνωστοποιήθηκε σήμερα στους Θεσσαλονικείς και ανέβασε συνολικά το χρηματικό πρόστιμό τους για τα συγκεκριμένα γεγονότα στις 45.800 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η τιμωρία του αθλητικού δικαστή γι’ αυτά ήταν 35.800 ευρώ και αποκλεισμό της έδρας τους για 4 αγωνιστικές (εκτίθηκε στους ημιτελικούς «μικρούς» τελικούς αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα).

*Με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, κοντά του, στις πολυθρόνες δίπλα στον αγωνιστικό χώρου του Αλεξανδρείου, παρακολούθησε την αναμέτρηση ο Νίκος Λάσκαρης. Ο υποψήφιος ιδιοκτήτης των «κίτρινων», είχε ενδελεχής επαφή με τους διοικούντες τον Αρη, το 24ωρο της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρείας και αναμένεται να αναχωρήσει από την πόλη σήμερα το πρωί.

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".