Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Βαριά ήττα Ολυμπιακού στη Βαρκελόνη

Βαριά ήττα Ολυμπιακού στη Βαρκελόνη

 

Βαριά ήττα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» από την Μπαρτσελόνα, με 73-57, γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του στα φετινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες μπήκαν εξ αρχής σε θέση οδηγού, με 4-1 και 6-3, η πλάστιγγα όμως δεν άργησε να γείρει υπέρ των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ που με το Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Άντε Τόμιτς έκαναν γρήγορα γρήγορα την ανατροπή (7-6). Ο Ντεσουάν Τόμας έκανε ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση για τον Ολυμπιακό (11-6), πριν έρθει ο Μαρτσελόνιο Χουέρτας και με δύο τρίποντα εκτοξεύσει τη διαφορά στο +12 (20-8). Με τρίποντο του Μπόστιαν Νάχμπαρ η Μπαρτσελόνα ανέβηκε και στο +15 (25-10), αλλά οι ατομικές προσπάθειες του Μπρεντ Πέτγουεϊ έδωσαν ελπίδα στην ομάδα του (27-18).

Το πρόβλημα, όμως, στο ριμπάουντ σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη του συγκροτήματος του Γιάννη Σφαιρόπουλου (εφτά, μόνο στο πρώτο μέρος) δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει κι άλλο. Ο Ματ Λοτζέσκι με κάρφωμα μείωσε στο ημίχρονο σε 35-26, αλλά ήταν φανερό πως η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη που είχε τον απόλυτο έλεγχο. Εξάλλου, η ελληνική ομάδα δεν έχασε μόνο τη μάχη των αιθέρων, αλλά είχε και πολύ χαμηλά ποσοστά από τα 6,75μ. (2/11 τρίποντα) και με το Βασίλη Σπανούλη να είναι κλεισμένος από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Σαν να μην έφθανε αυτό, τραυματίας στη μέση αποχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης, που ακολούθησε με μεγάλη δυσκολία το ζέσταμα στην ανάπαυλα και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, εν όψει των επόμενων αγώνων της σειράς. Ακόμα χειρότερα εξελίχθηκε το τρίτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να ξεφεύγουν άμεσα με 41-26, με δύο διαδοχικά τρίποντα από το Ναβάρο και το Σατοράνσκι. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους και με μεγάλα κενά στην άμυνα, αλλά και φανερή αδυναμία στην επίθεση, βρέθηκαν πίσω στο 30’ με δώδεκα πόντους (50-38).

Κουτσαίνοντας αποχώρησε από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» και ο Μπράιαν Ντάνστον, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Ο 48άχρονος τεχνικός μοιραία έριξε στο παρκέ όλους τους πιτσιρικάδες, συν τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τον τραυματισμό του στον ώμο, αλλά η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".