Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Αλλαγές και καθυστερήσεις εν όψει του «Ρίο 2016»

Αλλαγές και καθυστερήσεις εν όψει του «Ρίο 2016»

 

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ψάχνει για καινούργιο χώρο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες πόλο (water polo) στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2016,

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ψάχνει για καινούργιο χώρο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες πόλο (water polo) στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο του 2016, αφού οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι οι αλλαγές στον καθορισμένο χώρο δεν θα τελειώσουν έγκαιρα. Οι αγώνες πόλο θα διεξάγονταν στο υδατικό πάρκο «Χούλιο Ντελαμέρ», αλλά οι εργασίες διαμόρφωσης δεν έχουν καν ξεκινήσει, και το επίσημο άνοιγμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι σε λιγότερο από 15 μήνες.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε διαφωνίες μεταξύ της τοπικής κυβέρνησης, στην οποία ανήκει το κτίριο, και της ιδιωτικής εταιρείας που το διαχειρίζεται.

Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή χώρου θα δυσκολέψει όσους έχουν κάνει αίτηση για εισιτήρια, οι διοργανωτές είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί καινούργιος χώρος.

«Αυτό δεν μας ανησυχεί», δήλωσε ο Λέαντρο Εσπιντόλα, της τοπικής κυβέρνησης του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε δημοσιογράφους αφού συναντήθηκε με μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι πιθανές αλλαγές σε χώρους διεξαγωγής αγώνων έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για τον κατά πόσο το Ρίο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2016, ενώ μια πρόσφατη αναφορά του Reuters έδειξε ότι οι προετοιμασίες της πόλης βρίσκονται πρακτικά πολύ πίσω από εκείνες του Λονδίνου σε παρόμοιο στάδιο πριν τους Ολυμπιακούς του 2012.

Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα τουλάχιστον από κατασκευαστικής άποψης οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, είναι ότι ακόμα και οι ίδιοι οι Βραζιλιάνοι συχνά – πυκνά «πικάρουν» την εγχώρια διοργανώτρια αρχή με διάφορα βίντεο που αφορούν στα έργα που… δεν γίνονται και πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμα εγκαίρως..

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".