Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Έκκληση Μποροβήλου για εξεύρεση λύσης

Έκκληση Μποροβήλου για εξεύρεση λύσης

Το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με καταστροφή αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απομονωθεί , όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ,

Το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με καταστροφή αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απομονωθεί από το διεθνές γίγνεσθαι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κινδυνεύει με καταστροφή, συμπαρασύροντας μαζί του χιλιάδες θέσεις εργασίας και έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως υπέρ του Δημοσίου, από φόρους και άλλες κρατήσεις, όπως για παράδειγμα το 10% του τηλεοπτικού συμβολαίου που παρακρατείται υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας», υπογράμμισε ο κ. Μποροβήλος.

Όπως είπε ο ποδοσφαιρικός παράγοντας, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μελέτης που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά της Σούπερ Λιγκ στην ελληνική Οικονομία, ο πυρήνας δραστηριοτήτων της Λίγκας (εισιτήρια και συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις) δημιουργεί πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε όρους ΑΕΠ, ενώ σημαντικά υψηλότερη είναι η επίδραση στο ΑΕΠ (2,1 δισεκ.) από τη δραστηριότητα στο “οικοσύστημα” των ΠΑΕ».

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μποροβήλος, «σε όρους απασχόλησης, η επίδραση εκτιμάται σε περισσότερες από 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι δραστηριότητες που συνδέονται με τη Σούπερ Λιγκ προσφέρουν, άμεσα και έμμεσα, συνολικά σχεδόν 550 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως στο κράτος από φόρους και εργοδοτικές εισφορές».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης εξέφρασε την ελπίδα πως «έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική, θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί και θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις ελληνικές ομάδες».

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".