Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Αθλητισμός / Άκαρπη η συνάντηση Κοντονή με ΟΥΕΦΑ

Άκαρπη η συνάντηση Κοντονή με ΟΥΕΦΑ

Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού στη Γενεύη, που προφανώς πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, δεν έγινε με τους αξιωματούχους της UEFA, αλλά με το νομικό τμήμα

 

 

Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού στη Γενεύη, που προφανώς πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, δεν έγινε με τους αξιωματούχους της UEFA, αλλά με το νομικό τμήμα της υπερκείμενης ομοσπονδίας.

Αυτό που έχει πιο μεγάλη σημασία, είναι η διάταξη που αφορά στο αυτοδιοίκητο. Στην επιστολή Ινφαντίνο, η UEFA προτείνει άλλη διάταξη που επί της ουσίας «θωρακίζει» το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στην τροποποίηση που είχε περάσει για το άρθρο 15 προέβλεπε πως «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των όποιων είναι μέλος».

Η UEFA, ωστόσο, επί της ουσίας την διαγράφει και αξιώνει «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και της λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, που πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η ΕΠΟ».

Επιπλέον στο κομμάτι των τακτικών δικαστών, η UEFA είναι σύμφωνη, αρκεί να ορίζονται από την ΕΠΟ, αλλά προτείνει ακόμα πως για καθήκοντα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, και εφόσον η UEFA έσβησε τη λέξη εν ενεργεία, τη θέση μπορεί να καλύψει και συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός, που επίσης θα ορίζεται από την ΕΠΟ και όχι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Εάν δεν γίνουν οι αλλαγές/τροποποιήσεις πριν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή, κάτι που θα γίνει το επόμενο 48ωρο, τότε θα σημάνουν οι καμπάνες τόσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για τον Σταύρο Κοντονή.

FIFA και UEFA αναμένουν κ

 

Επιστολή με την οποία ενημερώνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, για τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, απέστειλε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία με ανακοίνωση της.

Θυμίζουμε πως ο Σταύρος Κοντονής είχε ταξιδέψει τη Δευτέρα στη Νιόν με σκοπό να έχει συνάντηση με την αντιπροσωπεία του νομικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, με θέμα το σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Όπως αναφέρει η επιστολή, FIFA και UEFA περιμένουν έγγραφη επιβεβαίωση από τον Σταύρο Κοντονή, ότι οι τροποποιήσεις που έχουν ζητήσει θα υπάρχουν στο νομοσχέδιο ώστε να αποφευχθεί το Grexit.

Δες επίσης

Ο Στιβ Πάνος στον Προμηθέα Πατρών

Ο Στιβ Πάνος θα φορά τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Αχαΐας. H απόκτηση του Στιβ Πάνος από τον Προμηθέα Πατρών επικυρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (25/6) οι νεοφώτιστοι. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενέταξε στο δυναμικό της τον 27χρονο σέντερ, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 κατηγορία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Basket League, έχει φορέσει τη φανέλα των Κολοσσού, Καβάλας και Τρικάλων, με ιδιαίτερη επιτυχία. H  συμφωνία με τους Πατρινούς θα αποφέρει στον ομογενή σέντερ ένα ποσό που θα φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, για τα δύο χρόνια που θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Η σχετική ανακοίνωση: "Ο Α.Σ.Π. Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Στιβ Πάνος για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του".